Az illegális migráció még hosszú időre, évtizedekre meghatározza Európa jövőjét, ezért kell kiállni a kormány migrációs politikája mellett, és ezért fontos visszaküldeni a nemzeti konzultációs kérdőíveket – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a kormány nemzeti konzultációs sorozatának újbudai állomásán.

A miniszter a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban tartott lakossági fórumon azt hangoztatta, hogy a mostani stabil, biztonságos magyarországi helyzetet meg kell őrizni, és ebben kell támogatást adni a magyar kormánynak. Varga Mihály szerint nem fognak megállni az illegális bevándorlás újabb hullámai, már ma is milliók vannak úton, és még többen várakoznak Afrikában és Ázsiában, miközben Európa lakosságszáma folyamatosan csökken.

Tart a modern kori népvándorlás Európa felé, már kétmillióan érkeztek az elmúlt években, a tömeges bevándorlással pedig megváltozik Európa társadalmi képe – mondta. Arról is beszélt, hogy az uniós kényszerbetelepítés továbbra is valóságos veszély, és hogy a sok millió ember szétosztásának az a veszélye, hogy még többen kelnek majd útra.

A kormány migrációs politikájáról szólva megjegyezte, ma már olyan érveket lehet hallani Németországból, mint amilyeneket Orbán Viktor miniszterelnök mondott két éve.

Kitért arra is:

a szociálliberális kormányok 2010-ben “csődöt hagytak maguk után”, de a Fidesz-KDNP-kormányok a nemzeti érdekeknek megfelelően, nehéz intézkedésekkel talpra állították az országot.

Migráció: kéz a kézben a terrorizmussal

Ennek eredményei közé sorolta egyebek mellett, hogy a foglalkoztatottak száma a 2010-es 3,732 millióról 4,414 millióra nőtt; 700 ezer új munkahely jött létre, növekedtek a bérek, és az államadósság is csökkent. A lakossági fórumon Simicskó István honvédelmi miniszter azt mondta, tudomása szerint mintegy 670 ezren küldték vissza eddig a konzultációs íveket.

Szerinte a migrációt még mindig nem tekintik Brüsszelben veszélynek, annak ellenére sem, hogy azt “terrorizmus kíséri”. Magyarországnak érdemes az igazságáért kiállnia Brüsszelben, és nem szabad feladnia a nemzeti szuverenitásáért vívott küzdelmét.

Az “Európai Unióból senki sem akar kilépni” – jelentette ki -, de szeretnének beleszólni az országot érintő sorskérdésekbe. “Nem szeretnénk olyan Európai Unióban élni, amely feladta a hitét és elveszíti a gyökereit, talapzatát, mert ez visszafordíthatatlan folyamatokat indíthat el” – mondta Simicskó István.

Kocsis: szükség van a magyar emberekre a Brüsszel elleni harcban

Egészen más úgy a Brüsszellel folytatott vitákban tárgyalni nemzeti, illetve gazdasági kérdésekről, hogy a kormány a magyar választók egy jelentős részének a véleményét maga mögött tudhatja – mondta Kocsis Máté (Fidesz) józsefvárosi polgármester a nemzeti konzultáció témájában tartott országjáró körút szolnoki állomásán.

A politikus a szolnoki fórum előtti sajtótájékoztatón hangsúlyozta: ezért különösen fontos, hogy minél többen töltsék ki és küldjék vissza a nemzeti konzultációs kérdőívet.  Úgy látják – tette hozzá -, hogy a már beérkezett válaszok döntő többségében az emberek támogatják a kormány politikáját.

Kocsis Máté emlékeztetett: a bevándorláspolitika mellett Magyarország több, gazdasági jellegű ügy eltérő megítélése miatt áll Brüsszellel vitában. A vitákkal kapcsolatban kiemelte, hogy a magyar embereknek tisztán kell látniuk: “két világ között választhatnak”.

Az egyik, a jelenlegi kormányzat által képviselt, nemzeti és gazdaság érdekekre épülő magyar, míg a másik, egy globális, pénzügyi spekulációk jellemezte politika – mondta. Kocsis Máté arra figyelmeztetett, hogy “a másik oldal erejét nem szabad lebecsülni”, mert médiatámogatottsága és pénzügyi befolyása alapján jelentős erőről van szó.

Látni kell például, hogy a Soros Györgyhöz köthető szervezeteken keresztül hogyan próbálják meg a magyar közvéleményt manipulálni, és azt is, hogy “Soros zsebében jó néhány politikus ott lapul a baloldali pártokból” – tette hozzá.

Kérdésre válaszolva azt mondta: eddig körülbelül félmillió válasz érkezett vissza, és ez a nagyságrend körülbelül megfelel annak, amit a korábbi nemzeti konzultációknál tapasztaltak.

MTI