21.2 C
Budapest
2024. április. 30. kedd
HomeÉletmódEgészség - betegségAz időskori szex nagyon jót tesz a nőknek.... a férfiaknak viszont nem

Az időskori szex nagyon jót tesz a nőknek…. a férfiaknak viszont nem

Jó hír az idő­sebb kor­ban is aktív sze­xu­á­lis éle­tet élő nők­nek: a rend­sze­res szex csök­kenti a szív­prob­lé­mák elő­for­du­lá­sá­nak gya­ko­ri­sá­gát. A férfi­ak­nak azon­ban rossz hí­rünk van: náluk akár dup­lá­jára is nőhet a koc­ká­zat ugyan­et­től!

Amerikai kutatók arra a következtetésre jutottak egy vizsgálat során, hogy az idősebb hölgyeknél jelentősen csökken a szívproblémák kockázata, ha rendszeres és kielégítő a szexuális életük. Az ugyanebben a korcsoportban levő férfiak sajnos már nem ilyen szerencsések: azoknál, akik hetente legalább egyszer szexelnek, csaknem megduplázódik a kockázat azokéhoz képest, akik szexuálisan nem aktívak.

Az amerikai Michigan State University kutatásában 2200 57 és 85 év közötti életkorú férfi és nő vett részt. A kutatók kikérdezték őket szexuális szokásaikról, majd 5 éven át figyelték az egészségi állapotuk alakulását.

Az időskori szex nagyon jót tesz a nőknek.... a férfiaknak viszont nem
Fotó: Pinterest

A vizsgálat következtetései szerint azoknak az 57 év feletti nőknek, akik fizikailag élvezetes szexuális életről számoltak be, 47 százalékkal kisebb volt az esélyük a következő öt évben a magas vérnyomás kialakulására. A kutatók ezt a jótékony hatású hormonok felfokozott termelődésével magyarázták. A hasonló korú férfiak azonban sajnos kétszer annyi eséllyel szenvedtek el anginát vagy szívrohamot, ha legalább hetente egyszer szexeltek. A tudósok szerint ennek az az oka, hogy az idősebb férfiak rendszerint több szexuális problémával néznek szembe, és ha ez a helyzet, akkor a szex nagyobb erőfeszítést kíván tőlük.

Az időskori szex nagyon jót tesz a nőknek.... a férfiaknak viszont nem 1
Fotó. Pinterest

A kutatási eredmények sajnos rácáfolnak a korábbi nézetekre, miszerint a szex mindenkire egyformán jó hatással van.

A kutatócsoport szerint a férfiak kockázatnövekedésében a tesztoszteronszint és a potencianövelő gyógyszerek szedése is közrejátszik. Úgy tűnik, hogy ezek a szerek rosszul hatnak a férfiak szív- és érrendszeri egészségére.

Forrás: Ripost

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem