20 C
Budapest
2024. május. 3. péntek
HomeÉletmódDivat, szépségápolásSzépségápolás: 2.Készítsd magad!

Szépségápolás: 2.Készítsd magad!

2015 04 04 152654

A „Készítsd magad!” cikk-sorozat második részében a hajápolás otthoni módszereit sajátíthatjuk el. Bizonyított tény, hogy a nők a napi szépségápolás során átlagosan 515 különböző anyagot kennek a testükre és az arcukra. Mi most megmutatjuk neked, hogyan készíts olyan kozmetikumot, amit egyszerűen otthon is barmikor elkészíthetsz és meg tudod is miből készült a boltban vásárolható termékekkel ellentétben!

Tojással gyógyítsd!

A hajszálak könnyen töredezésnek indulnak. A nőknél ez egy nagyon gyakori probléma, hiszen sokkal több hőhatás éri, mint az ellenkező nem frizuráját. A napi megpróbáltatások is könnyen előidézhetik, de mi nők még elő is segítjük különböző hajformázókkal. A legnagyobb kárt a különböző hajvasalókkal és hajgöndörítőkkel okozhatjuk, de a hajszárító sem igazán kíméli. Hő hatására a hajban lévő fehérje egyszerűen kicsapódik pont úgy, mint amikor tükörtojást készítünk. A hajunk töredezetté válik. A tojással remekül pótolhatjuk a hajunkból eltávozott fehérjét. A tojást felverjük, és a hajunkon hagyjuk, mint egy egyszerű pakolást. A tojás nem csak hajápolóként állja meg a helyét, de mint sampon is. Minden szennyeződést eltávolít a hajszálainkról. Van egy arany szabály, mikor lemossátok, ne feledjétek, hogy meleg hatására kicsapódik a fehérje, tehát langyos, de inkább hideg vízzel mossátok le a hajatokról!

Nem csak szomjoltásra jó a sör!

A haj színe megfakulhat és fénytelenné válhat, ami főleg a festett hajnál jellemző. Van rá megoldás! A festett hajnál kicsit nehéz találni olyan házi szert, ami megoldás ugyanakkor nem világosítja. Nem csak azoknak tökéletes választás a sör, mint hajápoló szer, akiknek fénytelen a hajuk, hanem azok számára is, akiknek durva hatású a hajuk. A sör megfelelően felélénkíti és lággyá teszi a hajunkat. Hajmosás után egyszerűen csak öblítsd le vele a hajad, mindenképp helyettesíti a balzsamot.

Citromlé, nem csak a limonádédba!

A citromlé a természetes hidrogén-peroxid. Természetesen, nem olyan mértékben világosítja meg a hajszínünket, de nem is teszi olyan mértékbe tönkre a hajunk szerkezetét. A citromlé árnyalatnyi világosításra képes, csodákat azért ne várjunk tőle. Ha a világosítás miatt nem is, de az élénkítő hatása miatt mindenképp érdemes kipróbálni. Festett hajra nem ajánljuk!

Almaecet, a csodaszer!

Az almaecetnek számtalan jótékony hatása van, ha felakarnánk sorolni, kellene egy egész cikk terjedelme. Mi most kizárólag a hajápolásnál vett jótékony hatásáról számolunk be, de hamarosan megtudhatjátok mennyi mindenre jó még ez a „csodaszer”, azon kívül, hogy a salátádra öntöd. Az almaecet ugyan nem a hajápolásban a legjelentősebb, mégis kijelenthetjük, hogy ezen a téren is megállja a helyét. A hajunkat fényesebbé, selymesebbé és világosabbá teszi, ugyanakkor a haj eltöredezett végére is jó hatást gyakorol. Egyszerűen csak le kell vele öblíteni vele a hajunkat. Az almaecet pár száz forintos termék, teljesen megfelel az élelmiszer boltokban kapható. Ha még hatásosabbat szeretnél, akkor bio-boltban vásárold meg, de akár elő is állíthatod kifacsart alma levének az erjesztésével!

Ricinusolaj a hosszú töredezettség mentes hajért!

A ricinusolaj eredetileg hashajtóként van forgalomban, amint gyógyszertárban pár száz forintért (200-300Ft) megkaphatsz. Nem kell megijedni, nem kell meginnod, így nincs semmilyen hashajtó hatása. A ricinusolaj rendkívül népszerű a nők körében, mint hajvég ápoló. Olcsó és hatékony! Kijelenthetjük, hogy bármelyik hajvég ápoló termékkel felveszi a versenyt. Óvatosan kell vele bánni, sose kenj belőle túl sokat, nehogy az ellenkező hatást keltsd és a száraz hajból hirtelen zsíros legyen, bár ez a hajolajokkal sincs másképp! Mindig csak mértékkel! Nem kell kimosni belőle kis idővel, felszívódik, de ha zavar, akkor legalább egy 10 perc után kimoshatod. A ricinusolaj nem csak, mint hajvég ápoló tökéletes, hanem a hajnövekedést is elősegíti. A fejbőrödbe és a hajtövekbe masszírozod, majd rajta hagyod, egy kis idő elteltével bátran kimoshatod belőle. Pontos adattal nem tudunk szolgálni, de mindenképpen gyorsabb a haj növekedési ideje.

Olivaolaj a fényességért!

Az olivaolaj rendkívül tápláló a hajnak. Olyan hatóanyagokat tartalmaz, amik fényesebbé teszik a hajunkat. Az olivaolaj a töredezett hajvégeinket is, ha nem is gyógyítja meg, de mindenképp táplálja és elkerülhető teszi a haj kiszöszösödését. Mindenképp hajmosás előtt legalább 10 perccel kenjük a hajunkra!

Kamillatea, nem csak megfázásra!

Gyógynövényes boltokban már pár száz forintért kapható szárított kamilla. A kamillát leforrázzuk és 10 percig állni hagyjuk, majd ha kihűlt leöblítjük vele a hajunk. Hagyjuk rajta 10-15 percig majd mossuk le! A kamillatea megszüntetheti a hajunk korpásodását és még fényesebbé is varázsolja!

Diófalevél tea hajhullás ellen!

A diófalevél tea a legjobb természetes ellenszer a hajhullás és a korpásodás ellen. Az a legjobb, ha a diófa leveleket mi magunk szedjük, de gyógynövényes boltokban is megtalálható szárított formában nem nagy összegért. Ha magunk szednénk, akkor nagyon fontos, hogy augusztusig szedjük le, addig, amíg szép zöldek a levelek! Főzetet készítünk belőle pont, úgy, mint a kamillával. Ha kihűlt leöblítjük a hajunkat, majd jól belemasszírozzuk, rajta hagyjuk 15 percig majd lemoshatjuk! Ajánlott egy héten kétszer elvégezni ezt és az eredmény nem marad el!

Fekete tea, sötét hajra!

A fekete tea megtisztítja és felélénkíti a hajunkat. Minden szennyeződést eltávolít a hajunk felületéről! A fekete tea kizárólag barna és fekete hajúaknak ajánlott. Világos, főleg szőke hajúaknál előfordulhat, hogy a hajuk barnás árnyalatúvá válik.

Hajlakk, ahogy régen csinálták!

A hajlakkok hajtógázzal működnek, ami a környezetünket jelentősen károsítja, de ezen kívül, ami közvetlenül érinthet, hogy hajhullást is okozhatnak. Jelentős számban észrevették már a fodrászok, hogy a hozzájuk hajhullás panaszával érkezők haja észrevehetően ott ritkább, ahol gyakrabban használnak hajlakkot. Levonható ebből a következtetés! Nem állítjuk, hogy a következő megoldás a legtökéletesebb erre a helyzetre, de mindenképp hatékony és eddig mindenkinek bevált! Nincs másra szükség, mint cukorra és vízre. Ezek minden háztartásban megtalálhatóak! Ha nem is napi szinten ezt fogod használni, de ha véletlenül elfogy a hajlakkod, akkor hasznos lehet még ez a tudás. Fogunk egy poharat engedünk bele vizet és addig adagoljuk hozzá a cukrot, míg az nem lesz kellemesen ragacsos! Ha van otthon szórófejes flakon, akkor azzal egyszerűen rápermetezhetjük hajunkra, de ha nincs, akkor a kezünkkel is könnyen megoldhatjuk! Amint megszárad, a haj azon része úgy marad! A száradásra hajszárítóval is rásegíthettek! Ha többet készítenétek, mint amit egyszeri alkalommal feltudtok használni akkor hűtőben két napig eláll! Próbáljátok ki és írjátok meg véleményeteket!

DreamLife

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work