Hollandia különleges európai ország

Dátum:

Utazni egy rendkívül jó dolog, hiszen fantasztikus élményekkel gazadagodhatunk. Ez viszont csak akkor teljesülhet, ha valóban olyan helyre látogatunk, ami megfelel a saját elvárásainknak, igényeinknek. Nos, Hollandia pontosan egy ilyen ország lehet, hiszen rengeteg pozitív tapasztalat van vele kapcsolatban. Cikkünkben értékes utazói véleményeket olvashatsz el az országról.

Amsterdam_houses

Miért is Hollandia?

Hollandia egy egészen különleges európai ország, hiszen kitűnik az európai országok közül? Mivel? Nos, nagyon sokan csak a marihuána legális használata miatt különböztetik meg, de ettől jóval több van. Például a virágok hazája, jól kiépített bicikli utak, tisztaság és még lehetne sorolni. Természetesen mindezek mellett számos turisztikai látnivalók is akadnak, de erről számoljanak be már azok, akik személyesen is megtapasztalták a holland közeget.

Az utazók véleménye, Amszterdammal a középpontban

„Amsterdamnak megvan a maga kis bája az északi hangulatával,a sokszínűségével. Nagyon tetszettek a házikók, olyan babaház feelingje volt,az ablakokban nincsenek függönyök,tehát erősen belátni az emberek minden napi tevékenységeibe. Lényeg,hogy ha őket nem zavarja,akkor nyugodtan tegyenek ott bármit,elég érdekes volt. A sétálóutcák hangulatosak,a híres piros lámpás negyed viszont más,mint,ahogy elképzeltem. Vagy csak mert nem éjszaka láttam?:) A főváros utcáin rengeteg kávézó található,ahova előszeretettel térnek be a különböző turisták egy kis „szórakozás süti formájában”erejére :)

Az emberek kissé zárkózottak,de mindenképpen segítőkészek. Nagyon tetszett a közlekedési mód,hogy a legtöbben biciklivel járnak,mivel rendesen kiépített bicikliutakkal rendelkeznek szerte az országban. A tengerpartra biciklivel mentem le,nagyon kis hangulatos a dűnékkel,buckákkal,amiken viccből le is gurultunk barátnőimmel:) A tenger nem olyan szép,nem kék,ráadásul jéghideg,úgyhogy a fürdőzést hanyagoltam.”

„Mindenképpen menjetek el Koog-Zaandijk városkába. Amszterdamtól kb. 20 perc vonattal. Gyönyörű kis mese-falu sok szélmalommal. Amolyan kis skanzen, ahol vehetsz mindenféle holland emléktárgyat, facipőt stb. Ami jó benne, hogy nem nagyon ismert, ergo nem turistás. Amikor voltam kint, és meséltem a helyieknek, hogy merre jártam, akkor meglepődve hallgatták, ugyanis még ők se hallottak róla. :-D

Vasútállomás, biciklibérlés, irány a Dam-ok, kis falvai, tenger és tópart, mocsarak, utazási irodában lehet térképet kérni a környékről, de neten is megtalálhatod. Vonattal Leiden, itt ismét bicikli (az állomáson) és Keukenhof. Annyi tulipánt és egyéb virágot a további életedben sem fogsz látni. Rá fogsz jönni, hogy csak liliomból több ezer fajta van. Amersfoort délkeletre vonattal. Gyönyörű kisváros középkori utcákkal, házakkal, csatornapart hangulatos sétányokkal, ja és a középkori főtér a piaccal. Az öreg sajtot ki ne hagyd, olcsóbb és jobb, mint nálunk.

Ha még Amszterdamot is be akarod bóklászni, ennyi úgy se fér bele. De legalább a vörös-lámpás negyedbe és a Van Gogh múzeumba menj el. Két világ és egyiket se kapod meg másutt. Amszterdamra is érdemes biciklit bérelni, sokkal gyorsabb a közlekedés. Nem tudom mennyire hallottad, de arrafelé a biciklis az „úr”, az autós előtt is. Ők így érzik jól magukat. Nehogy elfelejtsem: utazás előtt közvetlenül, nézd meg a neten az ottani időjárást. Nehogy neked is a használt piacon kelljen pulóvert meg nagykabátot venned, mert 22 fokból érkezel 6-ba. A tengeri szelek nagyon tréfásak tudnak lenni. (2012)”

Forrás: delina

Kép: http://www.stockphotosforfree.com

Megosztás:

weblap4u banner

Népszerű

További hasonló
Related

Gát Ákos Bence: Ukrajna ügyében kompromisszumra jutottak az EU-tagállamok vezetői

A múlt heti EU-csúcs zárónyilatkozata szerint az unió mindaddig...

Magyarországnak járó EU-s pénzek ügye

Ez egy fontos és aktuális téma a gazdaság és...

Hódítanak a természetes szépségű szabad strandok

Érsekújvár: Elnyújtózni nyári langyos alkonyatban a Vág, vagy a...

Nördlingen – egy kráterbe épült romantikus kisváros – képek, videók

Németországban, azon belül is Bajorország Donau-Ries járásában található a...