17.1 C
Budapest
2024. április. 30. kedd
HomeSzabadidőBulvárHillary Clinton lányának nyelvbotlása

Hillary Clinton lányának nyelvbotlása

Forrás: MTI

Chelsea Clinton véletlenül elnök úrnak szólította édesanyja, Hillary Clinton vetélytársát, Bernie Sanders vermonti szenátort az egyik kampánygyűlésen, nem kis derültséget okozva a közönség körében.

Hillary Clinton lányának nyelvbotlása

Bernie Sanders Hillary Clinton egyetlen kihívója a Demokrata Pártban az elnökjelöltségért folyó küzdelemben, miután Martin O’Malley volt marylandi kormányzó kiszállt a versenyből. Csütörtökön a New Hampshire államban lévő Manchesterben állt ki egymással országos televíziós vitára Clinton és Sanders, s elemzők szerint ez a vita volt az eddigi legélesebb, legagresszívabb összecsapása a két demokrata párti elnökjelölt-aspiránsnak.

Chelsea Clinton – aki második gyermekét várja – két héttel ezelőtt kapcsolódott be édesanyja kampányába. Minnesota egyik kisvárosában, a fegyverviselés és -vásárlás korlátozásáról folyó vitában nevezte véletlenül elnök úrnak Sanderst, de azonnal kijavította magát a közönség viharos nevetése és tapsa közepette.
Bill Clinton szerepvállalását mostanában ha nem is kérdőjelezik meg, de fontosságát, hatékonyságát vitatják az amerikai publicisták. A The Washington Post a minap azt adta elemzése címéül: „Hogyan veszítette el Bill Clinton a vonzerejét?” Nem is célzás volt ez, hanem annak nyílt kifejtése, hogy Bill Clinton immár nem vonz akkora tömegeket, mint korábban.

„Soványabb, hangja vékonyabb ezekben a napokban, s hívei azt kérdezgetik: vajon a régi Clinton-mágia a múltba veszett volna.” – írta a The Washington Post Bill Clintonról.

A The New York Times szerint is a volt elnök már nem olyan lendületes, mint régen. A magyarázatot a publicisták az exelnök korában vélik megtalálni. Bill Clinton augusztusban lesz 70 éves. Chelsea „elszólása” viszont inkább egy kis könnyed bájt kölcsönzött a gyűlésnek, ami – mint egyes résztvevők vallják – kifejezetten rokonszenvet ébreszthetett a jelenlévők egy részében.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem