Egy jó ügy érdekében fogtak össze a hallgatók idén

kép99
BME Egyetemi Napok

A BME Egyetemi Napok 2025-ben új helyszínen kerül megrendezésre, szeptember 16–18. között. A szervezők célja a megújulás, amely új programelemekkel teszi majd vonzóbbá Budapest legnagyobb hallgatói fesztiválját. Az idei eseményen a résztvevők társadalmi felelősségvállalási akcióban is részt vettek: 206.850 forint értékben gyűjtöttek össze palackokat, ez összesen 4 137 flakont jelent, amelyek árát hiánytalanul a Fábián Juli Emlékalapítványnak ajánlják fel a rendezvény szervezői. 

kép8
BME Egyetemi Napok


A szervezők a következő évre jelentős újításokat ígérnek a BME Egyetemi Napokra.

„A BME Egyetemi Napok életében 2025 a megújulás éve lesz. Új helyszínen, tervezetten újabb programelemekkel szeretnénk még inkább vonzóvá tenni a fesztivált, amikről hamarosan konkrét részleteket is elárulunk majd” – nyilatkozta Orbán Balázs, a rendezvény alapító-főszervezője, a Műegyetemi Hallgatói Kft. ügyvezetője.

A jövő évi rendezvény dátumát már mindenki beírhatja a naptárába, ugyanis a fesztivált egy év múlva, 2025. szeptember 16. és 18. között rendezik meg, tájékoztatott Orbán Balázs.

kép5
BME Egyetemi Napok


Számokban Budapest legnagyobb hallgatói fesztiválja

Idén is nagy érdeklődés övezte szeptember 17. és 19. között Budapest legnagyobb hallgatói fesztiválját, a BME Egyetemi Napokat. Ez nem is véletlen, hiszen a 17. alkalommal megrendezett esemény szervezőinek ismét nagyon erős programot sikerült összeállítaniuk: a teljesség igénye nélkül olyan közkedvelt előadók szórakoztatták a közönséget, mint Dzsúdló, Desh, vagy Manuel.

De nemcsak buliztak hajnalig a résztvevők, hanem jótékonykodtak is, hiszen sokan gyűjtötték szelektíven és ajánlották fel nemes célra a visszaváltható palackjaikat. Ez azért is volt központi eleme a fesztiválnak, mert a szervezők korábbi kutatása szerint a hallgatók kétharmada úgy vélte, hogy jótékonysági akciókkal és adománygyűjtésekkel lehetne bevezetni társadalmi felelősségvállalási programokat a rendezvény kapcsán.

kép
BME Egyetemi Napok


A felhívásnak köszönhetően összesen 4 137 darab flakon gyűlt össze, aminek értéke 206 850 forint. Ezt az összeget pedig egy az egyben átutalják majd a Fábián Juli Emlékalapítványnak, melynek fő célja olyan zenészek támogatása, akik hosszan tartó betegség miatt nem tudnak fellépni, alkotni, dolgozni, így elesnek a pénzkereset lehetőségétől. 

„Nagy öröm volt, és egyben megtisztelő is, hogy a szervezők ránk gondoltak a felajánlással! Külön öröm, hogy az egyetemisták ilyen célért tesznek, példaértékű a magatartásuk!” – fejezte ki köszönetét Szepesi Mátyás, a Kuratórium elnöke.

Lévai Imre, az Egyetemi Hallgatói Képviselet frissen megválasztott elnöke arról beszélt, a BME hallgatójának lenni az egyik legjobb dolog egy egyetemista életében, de ez felelősséggel is jár. 

kép2
BME Egyetemi Napok


„Mint a hallgatóság képviselője büszkeséggel töltött el az akció ötlete is, és ez eredménynek kifejezetten örülök!” – fogalmazott.

Hirmagazin.eu

ElőzőAkkora aszteroida közelíti meg hétfőn a Földet, mint egy felhőkarcoló
KövetkezőLakatos Márk megszólalt abban a szexügyben, amely róla szól, alaptalan vádakról beszél (18+)
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza