A Nézőpont Intézet friss felmérése szerint változatlan a pártverseny állása szeptember vége óta, más felmérések szerint beérte a kormánypártokat a Tisza Párt.

Négypárti parlament alakulna, ha most vasárnap tartanák az országgyűlési választásokat – állapítja meg a Nézőpont Intézet október 14. és 17. között készült közvélemény-kutatása. A felmérés szerint a Fidesz-KDNP a teljes népesség és a biztos szavazók körében, valamint a pártlistás eredmények alapján is több mint tíz százalékkal vezet a legnagyobb ellenzéki párt, a Tisza Párt előtt.

„Teljes népességben a Fidesz-KDNP 36, a Tisza Párt 25, a Mi Hazánk 5 százalékon áll, a DK pedig 3 százalékon. A biztos szavazó pártválasztók esetében 49 százalékos Fidesz-KDNP-előny mellett látunk egy 34 százalékos Tisza Pártot, egy 3 százalékos DK-t és egy 5 százalékos Mi Hazánkat, ugyanakkor ami a legérdekesebb talán, hogy a legvalószínűbb listás eredménynél azt látjuk, hogy a Fidesz-KDNP 46, míg a Tisza 35 százalékos eredményt érne el, és még kettő párt, a Mi Hazánk, illetve a Demokratikus Koalíció jutna be az Országgyűlésbe” – mondta Erdélyi Rezső Krisztián, az intézet elemzője.

A Nézőpont mérései szerint a Fidesz-KDNP-nek az árvíz előtt 45, az árvíz idején pedig 47 százalékos volt a támogatottsága. A Tisza Párt mindkét időpontban 35 százalékon állt.

„Magyarországon van két stabil és viszonylag erős tábor.

Az egyik a Fidesz-KDNP tábora, amely 2010 óta biztosítja azt, hogy kormányozhassa ez a pártszövetség az országot, illetve a másik tábor az ellenzéki szavazóké. Már nincsenek igazán pártszavazók az ellenzéki oldalon, nincsenek MSZP-, LMP- vagy Párbeszéd-szavazók. Ők nagyon sokszor impulzusszavazók, és most éppen Magyar Péterben látják annak a lehetőségét, hogy legyőzze Orbán Viktort” – tette hozzá az elemző.

Más felmérések

Több, a napokban publikált kutatás már néhány százalékos, tehát még hibahatáron belüli Tisza-előnyt mért. A 21 Kutatóközpont szerint a Tisza Párt 42, a Fidesz 40 százalékon áll a választásokat biztosra ígérő, pártot választani tudó szavazók között.

A Publicus Intézet közvélemény-kutatása alapján a teljes népességen belül a Tisza Párt 24, a Fidesz 23 százalékon áll. A választási részvételüket biztosra ígérők és pártot is választók csoportjában pedig 39-37 az állás Magyar Péter pártja javára.

Forrás

Hirmagazin.eu

ElőzőMég a mentőhelikoptert is menteni kellett Kalocsán
KövetkezőKész a főváros javaslata a lakhatási válság leküzdésére – hanganyag
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza