Robert De Niro (New York, 1943. augusztus 17. –) kétszeres Oscar-díjasarberes származású amerikai színész, producer és rendező.

Pályáját 1969-ben Brian De Palma Az esküvői party című alkotásában kezdte. 1973-ra már kétszer elnyerte a New York-i Filmkritikusok díját a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában, a Bang the Drum Slowly (1973) és az Aljas utcák (1973) (Mean Streets) című filmekben nyújtott alakításáért. A Francis Ford Coppola rendezésében készült A Keresztapa II. (1974) című filmben az Akadémia a legjobb mellékszereplőnek járó szobrocskával jutalmazta. Második Oscar-díját a Martin Scorsese rendezte Dühöngő bika (1980) című film főszerepéért kapta, melyben a híres bokszolót, Jake LaMottát formálta meg. 1988-ban Jane Rosenthallal együtt Tribeca Productions néven saját filmvállalatot hozott létre, amely számos film elkészítését tette lehetővé, melyekben De Niro producerként, rendezőként és színészként is közreműködött.

Az Oscar-díjas olasz származású amerikai színész, több évtizedes pályafutása során számtalan emlékezetes filmben csillogtatta meg tehetségét. Ha kíváncsi vagy rá, melyek Robert De Niro legjobb filmjei, akkor olvasd tovább cikkünket, ugyanis a folytatásban ezek közül mutatunk be összesen 30-at, részenként 6-6 dbot.

A filmbemutatók eredeti, angol nyelvű bemutatók, azoban megtalálod cikkünkben a magyar nyelvű filmeket is, ha szeretnéd bármelyik alkotást megnézni!

Kellemes kikapcsolódást és szórakozást kívánunk!

1. A keresztapa 2.

Vito Corleone halála után Michael lép apja örökébe. A férfi szerteágazó kapcsolatrendszerének felhasználásával új profilt alakít ki a családja vezette maffiának. Hamarosan újabb összeütközések és árulások veszik kezdetüket, s Michael nem habozik a legveszedelmesebb fegyverekhez nyúlni, hogy hatalmát, befolyását és pénzét megtartsa, s védelmet biztosítson családjának. Közben az is kiderül, hogy néhai apja hogyan alapozta meg a Corleone család hírnevét.

2. Taxisofőr

Travis Bickle, a Vietnamot megjárt veterán nem leli helyét New Yorkban. Éjszakai taxisként dolgozik, aki napközben álmatlanságtól gyötörve a tévét bámulja, éjjel pedig furábbnál furább figurákat fuvaroz. Nőttön nő benne a vágy, hogy ne csak dühöngjön a világ mocskosságán, hanem változtasson is rajta.

Sikertelenül közeledik egy szép politikai aktivista lányhoz, hasztalan győzködi a vidékről feljött, kiskorú prostituáltat, hogy térjen jó útra, hiába üzeni a polgármesterjelöltnek, hogy takarítsa el az utcákról a szemetet.

Úgy érzi, neki kell cselekednie: kopasz fején kis sörénnyel, dagadóra gyúrt izmokkal, pisztollyal a kezében elindul, hogy rendet tegyen?

3. Volt egyszer egy Amerika

A két jó barát – Noodles és Max – New York zsidó negyedében nőtt fel. Hamar rájönnek, hogy a szegénységből egyetlen kiút van számukra, a bűnözés, de álmukban sem fordul meg a fejükben, hogy egy napon egymásra kezdenek majd vadászni.

1933-ban kezdődik a történet. Három gengszter halálra keresi Noodlest, mert szerintük spicli. A menekülő Noodles előtt felrémlik, amint az utcán a zuhogó esőben letakarják három szeszcsempész barátjának holttestét. Végül sikerül meglépnie üldözői elől.

1968-ban tér újra vissza New Yorkba. Egy barátja éttermében visszaemlékszik rá, miként jött össze a banda kölyökkorukban, a zsidónegyedben és hogyan is vezettek el az események a film elején látott tragikus napig.

4. Nagymenők

Henry Hill gyerekkora óta nagymenő szeretett volna lenni. Vágyakozva bámulta a szemközt lakó maffiózót, aki mindig nagy kocsikon érkezett haza, akit mindig a legjobb nők kísértek, és akit soha nem zaklatott a rendőrség, ha túl hangos bulit csapott az éjszaka közepén.

Henry egy napon nagy elhatározásra jut: önként jelentkezik a maffiózónál kisegítőnek. Néhány nap múlva már ő árulja a lopott cigarettát a gyárkapuban, néhány hónap múlva már név szerint ismeri őt a legjobb bár ajtónállója, és nem telik el sok idő, mire az utcán előre köszönnek neki a tőle rettegő emberek…

5. Szemtől szemben

A legprofibb rendőr játszmája a legprofibb bankrabló ellen. Neil McCauley a bűnözők királya az évszázad bűntényére készül. Vincent Hanna nyomozó, a rendőrség legjobb koponyája, aki már szinte mániákusan üldözi McCauleyt, bármi áron el akarja kapni.

Hanna a leggyengébb láncszemet, Christ figyelteti, akit a barátnője megzsarolásával próbál elkapni. A rablást végül sikeresen végrehajtják, a menekülési tervbe azonban hiba csúszik.

6. Casino

Sam „Ász” Rothsteint, a chicagói hazárdjátékost a maffia Las Vegas-ba küldi, hogy átvegye az egyik kaszinó irányítását, amely naponta több millió dolláros hasznot hoz az alvilági szervezetnek. Samnek a rendet és a bevételt kell felügyelnie. Az „Ász” rövid időn belül komoly összeget gyűjt össze, és megismerkedik Gingerrel, a luxus prostival, akivel hamarosan össze is házasodik.

A gondok akkor kezdődnek, amikor a városban megjelenik gyermekkori barátja, Nicky Santoro. Brutális történet a pénzről, a szenvedélyről, a kapzsiságról és a beteges ambícióról. A film Nicholas Pileggi regénye alapján egy megtörtént esetet dolgoz fel.

Our media, Hirmagazin.eu Online Media, publishes news, articles, and content for free, we do not ask for registration or fees for the information! Many thanks to the source for the video! Editor-in-Chief of Hirmagazin.eu

Forrás nyomán1

Forrás nyomán2

Hirmagazin.eu