Folytatódhatnak a leszámolások, ismét kizuhant egy orosz üzletember az ablakon

Folytatódnak az orosz oligarchák és üzletemberek ablakból történő kiesései Oroszországban. A hétvégén megtalálták a korábbi legnagyobb orosz energiavállalat, a Jukosz alelnökének, Mihail Rogacsovnak a holttestét a háza bejárata előtt – közölte vasárnapi cikkében a The Sunday Times.

Mihail Rogacsov az épület tizedik emeletén lakott, a sérülései alapján feltételezhetően nagy magasságból zuhant le.

Az orosz sajtó szerint öngyilkosságról van szó, a hírek arról szólnak, hogy rákos volt és búcsúlevelet is hagyott maga után, amelyet a rendőrség tanulmányoz.

Júliusban Valentina Bondarenko vezető orosz közgazdász esett ki az ablakából. Június elején holtan találták a 42 éves Artyom Bartenev orosz szövetségi bírót. A férfi 12 emeletnyit zuhant a lakása ablakából. Februárban pedig az orosz belügyminisztérium egyik vezérőrnagya, Vlagyimir Makarov vetett véget az életének minden előjel nélkül.  

Tavaly szeptemberben halt meg a Moszkvai Repülési Intézet volt vezetője, Anatolij Gerascsenko, miután lezuhant a lépcsőn. Ivan Pecsorin üzletember holttestét pedig szeptember közepén találták meg a Japán-tengeren lévő Russzkij-sziget partjainál. 

Arról, hogy korábban mely, Putyinhoz köthető oligarchák haltak meg rejtélyes körülmények között, és ezeknél a haláleseteknél milyen szerepe lehetett a Kremlnek,  ebben a cikkünkben  írtunk részletesebben.

Ukrajna és Georgia együtt lép be az EU-ba a grúz elnök szerint

Salome Zourabichvili grúz elnök Tbilisziben, az ország Európai Unió felé való elmozdulását támogató nagygyűlésen Volodimir Zelenszkij ukrán elnökhöz fordult, üzenetben kifejezve meggyőződését, hogy Ukrajna győzni fog – számolt be róla az Ukrajinszka Pravda ukrán hírportál.

A grúz elnök hangsúlyozta, hogy Ukrajna harca az orosz agresszió ellen egyben harc Grúzia szabadságáért is.

„Szeretnék Volodimir Zelenszkijhez fordulni – innen, az önök nevében, és elmondani neki, hogy tudjuk, hogy értünk harcol, és hogy győzni fog. És együtt fogunk belépni Európába!” – fogalmazott Salome Zourabichvili.

Számonkérte a nyugati szövetségeseket Ukrajna külügyminisztere

Andrij Szibiha, Ukrajna külügyminisztere a szövetségesekhez fordul a lezuhant észak-koreai rakéta nyugati alkatrészei miatt – derül ki a tárcavezető vasárnapi X-bejegyzéséből. A miniszter felháborítónak nevezte, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök és Kim Dzsongun észak-koreai vezető továbbra is hozzáférhet a nyugati eszközökhöz.

A külügyi tárca vezetője a szankciók és az exportellenőrzés szigorítására szólította fel a szövetségeseket, miután egy Ukrajnában lelőtt észak-koreai rakétában újonnan gyártott nyugati alkatrészeket találtak.

Felháborító. Az Ukrajnában lelőtt észak-koreai KN–23/24 rakéta közelmúltbeli vizsgálata során számos, nemrégiben előállított, nyugati gyártású alkatrészt találtak. Putyin és Kim még mindig hozzáférhet ezekhez. Sürgetjük a szövetségeseket, hogy határozottan reagáljanak, szigorítsák meg a szankciókat és az exportellenőrzést

– fogalmazott az ukrán külügyminiszter.

Nyugati alkatrészekre bukkantak Észak-Korea rakétáiban

Belarusz lelőtt egy orosz drónt, ami a légterébe hatolt

A belorusz légierő október 20-án éjjel lelőtt egy orosz Shahed típusú drónt az ország Homeli területe felett – jelentette a Belarusian Hajun nevű megfigyelő csoport a The Kyiv Independent beszámolója szerint.

Ez a harmadik alkalom, hogy egy belorusz repülőgép lelőtt egy olyan drónt, amely a légterébe hatolt.

A megfigyelő csoport szerint helyi idő szerint éjjel fél egy körül kezdődően három orosz harci drón hatolt be Belarusz déli területére.

A drónok elfogására hajnali 1 óra körül indítottak légi járműveket a Homeli területhez tartozó Jelszk városának közelében, ahol a lakosok robbanások hangjait hallották.

Az ukrán légierő arról számolt be, hogy az éjszaka Oroszország által indított 51 támadó drónból 31-et lelőttek. Hozzátette, hogy 13 drón tűnt el Ukrajna radarjáról.

Szeptember elején a belorusz hadsereg megerősítette, hogy az ukrajnai teljes körű orosz invázió kezdete óta első alkalommal zuhant le egy drón a területe felett. Minszk soha nem emelt nyilvánosan kifogást Moszkvával – kulcsfontosságú szövetségesével – szemben a jelentett drónesemények miatt.

A belorusz Hajun szerint az elmúlt hónapokban többször előfordult, hogy orosz Shahed típusú drónok tértek le az útvonalukról Belarusz felé, miközben a dróntámadások fokozódnak.

  • Tovább nőnek az orosz veszteségek: Oroszország 2022. február 24-én indított, Ukrajna elleni háborújában eddig körülbelül 678 520 orosz katona esett el, az elmúlt napon 1340 ellenséges katona halt meg – számolt be az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara.A vezérkar beszámolója szerint
    • 9047 tankot,18 111 páncélozott harcjárművet,19 565 tüzérségi rendszert,1232 rakétavetőt,978 légvédelmi berendezést,369 repülőgépet,329 helikoptert és26 987 katonai gépjárművet és tartálykocsit semmisítettek meg az ukrán védők.
    Ezenkívül 28 orosz hajót, 17 287 hadműveleti és taktikai drónt, 3476 egység speciális felszerelést és 2624 cirkálórakétát számoltak fel.

Kimutatás

Forrás

Hirmagazin.eu

ElőzőVajon mit szűrnek ki a vízszűrős kancsók a vízből?
KövetkezőAszály után vízbőség: lesz-e kiút az ördögi körből? – szakértői hanganyag
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza