A hagyományoktól eltérve szerdán ad számot a kormány hétközi ülésének döntéseiről Gulyás Gergely kancelláriaminiszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő. A Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette: nemzeti konzultáció indul, valamint 21 intézkedésből álló gazdaságvédelmi akciótervet is meghirdetett. Cikkünk percről percre frissül.

2024.10.16. 10:54

Helyes, hogy ezek után a TV 2 ugyanannyi állami hirdetésen keresztüli támogatást kap?

Gulyás Gergely: én ezt nem szabhatom meg, és ez így helyes. Ha megnyitjuk ezt a kérdést, ahogy én 2014-ben megnyitottam: a kereskedelmi televíziózás megmutatja, hogy hogy nem szabad teret engedni a kereskedelmi televíziózásnak. Ezt egyébként a Horn-kormány tette.

2024.10.16. 10:52

Így képzelte 2010-ben a médiaszabadságot?

Gulyás Gergely: úgy képzeltem el, hogy mindenki szabadon ír. Szerintem ez megvalósult.

2024.10.16. 10:51

Jobboldali újságírónak lenni morális fölényt jelent?

Gulyás Gergely: igen. Ez nem jelenti azt, hogy mindennel egyetértek, ami ott megjelenik.

2024.10.16. 10:51

Bayer Zsolt is erről írt, ezek után is járni fog a műsorába?

Gulyás Gergely: mindenféleképpen. Nekem nem kell egyetértenem a Telex cikkeivel ahhoz, hogy válaszoljak a Telex cikkeivel. Bayer Zsolt megnyilvánulásainak nagy részével egyetértek.

2024.10.16. 10:48

Előfordult, hogy nyilvánosan kellett igazgatnia a péniszét? A TV 2-n ment le egy ilyen riport, a csatornát állami hirdetéseken keresztül jelentős összegekkel támogatja.

Gulyás Gergely: tartsuk a színvonalat, Kormányinfón vagyunk. Nem foglalkozom ilyen kérdésekkel. Nem tartozik rám. Lehet, hogy önökre igen. A műsorszerkesztésbe nem feladata a kormánynak beleszólni, az ilyen tartalmakat színvonaltalannak tartom. Valamennyi kereskedelmi televíziónál vannak állami hirdetések. Ha a TV 2 engem meghív, akkor elmegyek és válaszolok, de ettől még szerkesztési elvekbe, híradó tartalmába eddig sem szóltam bele, ezután sem fogok.

2024.10.16. 10:46

Kérdések…

…válaszok.

2024.10.16. 10:46

Digitális Magyarország

Vitályos Eszter: már 200 ezren töltötték le a Digitális Magyarország alkalmazást, ezt mindenki töltse le! Ezen kívül fontos az Egészségablak letöltése is, valamint beindult a Digitális Állampolgárság program.

2024.10.16. 10:45

Beruházások

Vitályos Eszter felsorolt 136 milliárd forintnyi közfinanszírozott beruházást az oktatás, az egészségügy, a turizmus, a közlekedés és a szociális ellátás területéről.

2024.10.16. 10:34

Gazdaságpolitikai akcióterv

Gulyás Gergely: új elemeket fogadtunk el a gazdaság javára, ezek egy akciótervvé állnak össze a legkisebb vállalkozások javára. 21 intézkedés jön.
Pillérei:
 jövedelmek vásárlóerejének növelése (3 intézkedés: bérmegállapodás hosszabb távon, munkáshitelprogram, gyermekek után járó adókedvezmény jövőre 50 százalékkal nő, további 50 százalékkal 2026 január 1-jével)
– lakhatás javítása (szigorodik az airbnb, lakásbérleti díjak és szerződési feltételek javítása, kollégiumi program, vidéki otthonfelújítási program, az önkéntes nyugdíjpénztári vagyon átmenetileg lakáscélokra is használható lesz, banki programok)
– Demján Sándor-program (vállalkozások méretének megduplázása: tőkefinanszírozási program, digitalizációs átállás kormányzati segítése, kamatcsökkentés a hiteleknél, Eximbankon keresztül „kifektetési” akció, a hazai kis és közepes vállalkozásokat segítő programok kifizetését felgyorsítjuk, adminisztrációs terheket csökkentünk, a legkisebb cégeknél könyvvizsgáló teher nem lesz).

2024.10.16. 10:31

Nemzeti konzultáció

Gulyás Gergely: az új gazdasági intézkedéseket a kormány nemzeti konzultációval kívánja megerősíteni. Senki nem vitathatja, hogy a világgazdaság a járvány és a háború hatására megváltozott, új intézkedések kellenek. Munkaalapú gazdaságra van szükség, ebben a magyar gazdaság jól áll. Az európai környezet közben nem kedvező, a német és az osztrák helyzet is gazdasági csökkenést mutat. A növekedés alapfeltétele az, hogy törekedjünk gazdasági semlegességre, ne csatlakozzunk háborúkhoz, üzletelni ne csak ideológiai alapon lehessen, a magyar gazdaságban megjelenő technológiák a lehető legjobbak legyenek.

2024.10.16. 10:30

Kezdünk!

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő tájékoztatót tart a kormány hétközi ülésén hozott friss döntéseiről. Tartson velünk!

Forrás

Hirmagazin.eu