Mindent egy helyen akarunk elintézni, nem szívesen töltünk le a különböző szolgáltatásokhoz más-más applikációt. A kényelmes megoldás Európában még nem terjedt el, miközben a keleti világban már szinte csak szuperappokat használnak. Egy platformon intézhetjük a foglalásainkat, rendelhetünk, fizethetünk, értékelhetjük a szolgáltatást, lebeszélhetünk egy randit, és közben még a pénzünket is befektethetjük – írja az economx

Szinte bármire tudjuk használni a szuperappokat – az ételrendeléstől a pénzügyeink kezeléséig. A szuperappokat egyfajta alternatívák a bankokkal szemben, mivel vannak olyan területek és régiók, ahol a bankok nem akarnak jelen lenni. A pénzintézetekkel szemben nekik nincs szükségük nagy tőkére, nem égető feladat új ügyfelek szerzése, ráadásul ATM-ek telepítésére sincs szükség. A szuperappoknak viszont megvan az a képességük, hogy hazai nyelven tudnak szolgáltatásokat nyújtani, és úgy tervezik meg a funkciókat, hogy bárki megértse őket, és elkezdhesse az „online útját”.

Gazdasági szempontból a szuperappok képesek egy platformon egyesíteni az összes jelenlegi igényt az e-kereskedelemtől kezdve a mobilitáson és étkezésen át a taxizásig. Ez lehetőséget teremt a keresztértékesítésre is, például a kínai WeChat-nek több millió mini alkalmazása van, amelyek egy fizikai platformon keresztül érhetőek el. Így rengeteg hasznos funkciót adhatunk hozzá, és biztosíthatjuk, hogy az emberek szinte soha ne hagyják el az ökoszisztémát.

Az egyszerű dolgoktól kezdve a komplexebb feladatok elvégzésére is használhatóak ezek az appok. Ételt rendelhetünk, repülőjegyet foglalhatunk, biciklit vagy autót bérelhetünk, mozijegyet vásárolhatunk, majd értékelhetjük a filmet, végül megoszthatjuk a gondolatainkat a közösségi médiában, közben eldönthetjük, hogy például melyik egyetemi kurzust szeretnénk felvenni, sőt a következő randit is lebeszélhetjük, miközben befektethetünk pénzt is, vagy akár egy gombnyomással rendezhetjük az éttermi számláinkat is!

Gyakorlatilag mindent el lehet intézni a szuperappal, csupán egyetlen dolog van, ami komoly fejtörést jelent/het egy-egy felhasználó számára, ez pedig a biztonság, és az ezzel kapcsolatos GDPR, ami az Európai Unióban (EU) bevezetett szigorú adatvédelmi törvényekre utal. Ezek a feltételek jelentős költségeket igényelnek a vállalkozásoktól, például megfelelési tisztviselőt kell alkalmazni, és rendszeresen jelentéseket kell benyújtani, hibázás esetén komoly büntetéseket és bírságokat kell fizetni, ezért egyenlőre még nem áthidalható a szuperapp, pl. randiapp, de a jövő mindenképpem erre mutat.

Forrás nyomán

Hirmagazin.eu

ElőzőPS-interjú Gyurcsány Ferenccel – videó
KövetkezőTippek a munkavédelmi intézkedések hatékony bevezetéséhez
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza