A napelemek számos pénzügyi előnnyel rendelkeznek, a megbízhatóságukról nem is beszélve. A rendszer telepítése és beépítése az új építéseknél már megszokott látvány mindenki számára. Magyarországon már több esetben írtak és folyamatosan írnak is ki pályázatokat, ha valaki napelemekkel szeretné felszerelni otthonát, ezt azonban szakértő bevonása nélkül lehetetlen megoldani.

Generálkivitelezéssel könnyebb

A generálkivitelezés pest megye mellett az összes megye területén elérhető, így aki éppen ebben gondolkodik az gyorsan megoldást fog találni a problémájára. Az újonnan épülő otthonoknál eleve fontos a szakértő jelenléte, aki az egész építkezést kézben tartja, hiszen így nagyon sok problémától kímélhetjük meg magunkat. Érdemes felárat fizetni azért, hogy nyugodtan alhassunk, hiszen így tudjuk, hogy minden rendben lesz az építkezés körül. A generálkivitelezés árak egyáltalán nem megfizethetetlenek, ha a idegrendszerünkről van szó.

Mindenki napelemekkel felszerelt házat szeretne vásárolni

Ez nem véletlen, hiszen a napelemekkel felszerelt házak sokkal alacsonyabb villanyszámlát generálnak, mint a napelem nélküli házak. A rendszerek élettartama alatt a megtakarítás meg fogja haladni a beruházási költséget. Ház eladáskor a vásárlókat is örömmel lehet tájékoztatni arról, hogy egy könnyedén fenntartható otthont vásárolnak, ezért ezeknek az ingatlanoknak sokkal magasabb a piaci értékük is.

Hogyan találjunk megfelelő kivitelezőt?

A keresőmotor segítségével az interneten keresztül is ráakadhatunk pár generálkivitelezőre, akik a napelemes rendszerekkel foglalkoznak. Igyekezzünk véleményeket is olvasni róluk, vagy kérjük ki ismerőseink tanácsát, akik esetleg éppen most építették ki a napelemes rendszert otthonukban. Kérjünk minden részletre kiterjedő árajánlatot, hogy ez is segíthessen bennünket a kiválasztásban.

Mit kell figyelembe venni telepítéskor?

A napelemeket olyan helyre érdemes elhelyezni, amelyek kevésbé árnyékosak, azaz déli fekvésűek. A rendszer telepíthető a földre és a házak tetejére is, de a szakértő a felmérés során a helyszínen pontosan meg tudja mondani, hogy melyik az ideálisabb. Ezen felül tetőre telepítés esetén meg kell nézni, hogy a tetőszerkezet alkalmas-e a terhelésre, azaz elbírja-e majd az elemeket. Egy másik fontos részlet az engedélyeztetés, hiszen csak a helyi építési szabályoknak megfelelően lehet elvégezni a telepítést.