Ma már mindenki zsebében ott lapul az okostelefon, így bármikor lehetőségünk van arra, hogy akár egy rövidebb videót, de akár egy tartalmasabb, hosszabb videót is megnézhessünk.

Nem véletlen, hogy ennyire népszerűvé vált a videós tartalomgyártás, az online kurzusokon keresztüli tanulás, illetve a YouTube világa.

De minek köszönhetik az online képzések, videós oktatóanyagok a töretlen sikerüket?

1.) Személyesség

Bárhol járunk, bármit csinálunk mindenhol megpróbálnak nekünk eladni valamit. Épp ezért már annak is örülünk, ha egy videóban a megszólítással legalább próbálnak személyes hangvételt megütni. Ezzel azt érezzük, hogy tényleg segíteni akarnak nekünk nem pedig csak erőszakosan ránk tukmálni valamit.

Amikor online videós tanfolyamot gyártunk, akkor ez a személyes megszólítás elengedhetetlen, mert anélkül nem tudnak azonosulni a nézők a látottakkal. Nem beszélve arról, hogy túl nagy a zaj körülöttünk, ezért csak az igazán intenzív élmények keltik fel a figyelmünket.

2.) A videóban keverednek a tartalomtípusok

Amikor videót nézünk, egyszerre érhet bennünket hang alapú, képi vagy szöveges inger. Az adott téma dönti el, hogy éppen mi a szerencsés, mert nyilvánvalóan az sem jó, ha túl sok inger éri a nézőt egyszerre. Van, amikor a letisztultság a legszerencsésebb.

online tanfolyamok 1
online tanfolyamok 1

Mi döntjük el, hogy a célközönségünk melyik érzékszervére szeretnénk hatni.

Egy biztos, az audiovizuális tartalmak a közösségi médiában is egyre nagyobb szerepet játszanak és kiválóan mozgósítják az embereket.

3.) Nemcsak, hogy felkelti a figyelmet, de szórakoztat is

Bármilyen témában is nézünk meg egy videót, online képzést, akár egy dísznövénykertész tanfolyamot, akár egy táplálkozási tanácsadó tanfolyamot, ahhoz, hogy élvezhető legyen, elengedhetetlen, hogy valamilyen szinten szórakoztasson is egyben.

Ahhoz azonban, hogy szórakoztató tartalmat gyártsunk és az üzenetünket is célba juttassuk, ismernünk kell alaposan azokat, akiknek készítjük őket. Egyrészről azt, hogy milyen stílusúak, hogyan lehet őket megszólítani, másrészről, hogy milyen igényeik és elvárásaik vannak.

4.) Könnyen emészthető tartalom

A videó nézéssel töltött idő legtöbbször a kikapcsolódással egybekötött, de mindenképpen pihentető esemény a mindennapok rohanásában. Ennél fogva fontos, hogy olyan tartalommal bírjanak, amelyek könnyen fogyaszthatók.

5.) Mozgósít, cselekvésre ösztönöz

Nem kell sok idő ahhoz, hogy egy videó megindítson az emberben valamit, feltéve, ha az jól van összerakva. Gondoljunk arra, hogy egy rövid, néhány tízmásodperces reklám is milyen hatásokat képes belőlünk kiváltani.

Olyan impulzusokat sugároz felénk, amelyek azonnal arra sarkallnak bennünket, hogy cselekedjünk, legalább vessünk egy pillantást arra, hogy mit is ajánlottak abban a videóban.

Egy biztos: ma már minden marketing stratégiában helye van a videós tartalmaknak, mivel sokkal ingergazdagabb, mint más tartalmak.