Egy 72 éves brit turista belefulladt a tengerbe, amikor úszni indult. Az idős férfi már a hetedik ember, aki idén halt meg a spanyolországi Guardamar strand közelében. Csak júniusban négyen haltak meg ugyanazon a strandon, alig több mint 48 óra alatt.

Többek szerint belefulladhatott a tengerbe az idős brit turista, akihez a mentőket a spanyolországi Costa Blancában lévő Guardamar strandra riasztották miután a 72 éves férfit eszméletlenül emelték ki a vízből. Az idős férfit sikertelenül próbálták újraéleszteni, majd az orvosok megállapították, hogy a férfi halálát szívleállás okozta – számolt be a Mirror.

A strand, ahol a tragikus eset történt, Guardamar del Segura városközpontjától délre fekszik, egy rövid autóútra Torrevieja városától, amely a brit turisták egy kedvelt célpontja. 

Az idős férfi volt a hetedik ember, aki idén a Guardamar tengerpart közelében halt meg.

Egy brit nyaraló belefulladt, tenger,Costa, Blanca,, strand, spanyol tenger, Alicante
Fotó: NurPhoto via Getty Images/Mairo Cinquetti

Korábban a Thomas a La Roqueta strandon halt meg egy ember, miután a tengerbe rohant, hogy segítsen egy hat és egy hét éves gyereken, akik a vízben voltak. Az 52 éves férfi halála ügyében július elején indult nyomozás Winchesterben. Egy 46 éves lengyel férfi pedig mellette halt meg, ő ugyanis szintén elment segíteni a fiataloknak.

Információk szerint az idős brit férfinek eleve egészségügyi problémái lehettek, mielőtt meghalt. Az időjárási körülmények jók voltak, és a tenger is nyugodt volt, amikor bement a vízbe.

Guardamar településen a korábbi halálesetek közül négy, ugyanazon a La Roqueta strandján történt június elején. A többi halálos áldozat között volt egy 68 éves izraeli és egy német állampolgár is.

A vízimentők a strand környékén a tervek szerint október 15-ig folytatják a munkát, ezen a részen ugyanis köztudottan erősek az áramlatok, amik különösen nagy veszélyt jelentenek. 

A helyi tanács által a strandokon angol és spanyol nyelvű táblák figyelmeztetik a fürdőzőket a veszélyes óceáni áramlatokra. Nem véletlenül, nem rég ugyanis kiderült, hogy szintén egy brit flrfi volt az, akit holtan találtak meg, miután búvárkodni kezdett Mallorca partjainál.

A férfit már élettelenül húztak ki a tengerből a Malgrats-szigeteknél, a Santa Ponsa-öböllel szemben. 

Forrás

Hirmagazin.eu

ElőzőTudtad? Ez történik, ha reggel megiszol egy pohár vizet!
KövetkezőDrámai pillanatok a Sztárban Sztár All Stars műsorában – képek, videók..
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza