Tudományosan bizonyított tény, hogy amikor valamilyen fizikai tünetet tapasztalunk magunkon, annak sok esetben mentális, érzelmi probléma, nehézség áll a hátterében – így van ez az epét érintő betegségek esetében is.

Kiderült: ezek az epe betegségeinek lelki okai

Köztudott tény, hogy a fizikai betegségek hátterében gyakran mentális, érzelmi okok (is) állhatnak, nincs ez másképpen az epebetegségekkel és az epekővel sem. Az utóbbit kiválthatja például a szorongás, a pénzügyi gondok miatti aggodalom, a megfelelési-, illetve a teljesítményi kényszer, valamiféle sokkhatás, a biztonságérzet hiánya, a jelenben megtapasztalt fájdalmas élmény, a kontrollvesztés, de bármiféle szégyenérzet is – nem véletlen, hogy azt mondják, amennyiben tudatosan csökkentjük a stressz-szintet az életünkben, azzal az epekő tüneteit is enyhíthetjük.

Epegörcs

A jobb bordaív alatti, a jobb lapocka felé sugárzó hirtelen, görcsös hasi fájdalommal járó, hányingert, lázat előidéző epegörcsöt aggodalom, az érzelmek, lelki sérelmek elfojtása, az elhagyatottság érzése válthatja ki.

Epekövek az epevezetékben

Az epehólyagból a kő az epevezetékbe juthat, ami az epekőre jellemző görcsös hasi fájdalommal, sárgasággal, ritkábban lázzal járhat. Ezt a túlterheltség, a féltékenységérzet, a napi feladatok okozta szorongás, és bármiféle krónikus félelem is előidézheti.

Forrás

Hirmagazin.eu

ElőzőKiderült: itt élnek a világ legboldogabb és legboldogtalanabb emberei
KövetkezőA FAO élelmiszerár indexe enyhén csökkent augusztusban
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza