Takarítóként dolgozni több szempontból is megéri, napjaink modern világában is, sőt! Nem csupán stabil megélhetést szerezhetünk magunknak, hanem olyan fontos és hasznos munkát végzünk majd egyben, amire az igény is egyre nagyobb a világban. Akinek pedig mindene a rend, a tisztaság, és minőségi munkát is végez, aranyat fog érni a munkaerőpiacon.

Magánlakásokban, irodákban és nagyobb létesítményekben is nagy a kereslet a minőségi takarítói szolgáltatásokra

Legyen szó magánlakások tisztán tartásáról, irodák rendbetételéről vagy nagyobb létesítmények rendszeres takarításáról, a megbízható, alapos munkát végző szakemberek egyre inkább keresettek. Gyakori a feladatok kiszervezése, és minőségi takarítói szolgáltatások igénybevétele. Munkát pedig szerte az országban jó eséllyel találhatunk.

Jó hír, hogy az álláskeresés is egyszerűbb és hatékonyabb ma, mint eddig bármikor. Gyorsan és hamar jelentkezhetünk a kiválasztott pozíciókra. Amennyiben például Kaposvár környékén szeretnénk dolgozni, ahol szintén sok cég és vállalat, valamint magánember is keres takarítókat, nézzünk körül a helyi álláskereső portálokon. A takarító álláslehetőségek Kaposvár városában fellelhetőek például a kaposvarallas.hu oldalán.

Többféle formában és rugalmasan is dolgozhatunk takarítóként, a lényeg az elvégzett munka minősége

A takarítók akár egyedi ügyfélkörrel is dolgozhatnak rugalmasan, amivel gyakran hosszú távú kapcsolatok épülnek ki, stabil megélhetést biztosítva. Az irodai és vállalati takarítási szolgáltatások terén pedig a vállalatok folyamatosan keresik a megbízható munkaerőt, hiszen a tiszta környezet elengedhetetlen feltétel a hatékony munkavégzéshez és a jó benyomáshoz az ügyfelek előtt.

A munka további előnye a rugalmasság. Részmunkaidőben, teljes munkaidőben vagy akár vállalkozóként is elhelyezkedhetünk, attól függően, hogy milyen beosztást és munkarendet preferálunk. A takarítási feladatok sokszor nem kötődnek a hagyományos 9-től 5-ig tartó munkaidőhöz, így könnyen összehangolhatóak más teendőkkel. Az elvégzett munka minősége a leginkább kulcsfontosságú persze – aki gyors, alapos és megbízható, gyorsan elnyerheti az ügyfelek bizalmát, valamint visszatérő megbízásokra számíthat.

Milyen fizetésekre lehet számítani hosszú távon a 21. században takarítói munkakörben?

A takarítói munka egyre inkább szolgáltatás, ahol a minőséget meg kell fizetni. Persze ez függ az adott csapattól vagy szakembertől is, mennyit kér egy-egy projektért vagy óráért az adott helyszínen. Egy magánlakás is másféle összeget kínálhat, mint mondjuk egy nagyvállalat, ahol komplex feladatokat kell elvégezni, többféle eszközzel és minőségben. Egy takarító órabére viszont akár 3-5 ezer forint körül is alakulhat. Egy jól szervezett, vállalkozásként működő takarítócég vagy egyéni vállalkozó pedig hosszú távon kiemelten magas jövedelmet érhet el, különösen, ha folyamatosan bővíti ügyfélkörét és skálázza tevékenységét.

Kép forrása: Freepik.com

ElőzőAz idén 6, jövőre 3,2 százalékkal emelhetik a nyugdíjakat 
KövetkezőOlyan gond van, hogy a lakossághoz fordult a MÁV – videók, hanganyag
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza