Így alakul az időjárás a hét további részében.

Időjárás szeptember 5-8.

Budapest időjárása mára, órás bontásban – ez nagyjából irányt ad egész Magyarországra

opera pillanatfelvétel 2024 09 11 055621 www.idokep.hu
Kép forrása: www.idokep.hu

Előbb kellemes kora őszi idő, aztán bekeményít az ősz..

Szerdán az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, de keleten főként a nap első felében még eső, zápor előfordulhat. Már csak néhol lehet élénk a légmozgás. Hajnalban 9-17, délután 22-27 fokot mérhetünk.

Csütörtökön a nyugati tájakat esővel, záporokkal, néhol egy-egy zivatarral és megerősödő északnyugati széllel újabb hidegfront éri el, máshol még marad a napos idő, a Dunántúl keleti felét csak estére éri el a csapadék. Nyugaton mindössze 14 és 22, máshol még 23 és 30 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Pénteken sokfelé várható kiadós eső, a Dunától keletre záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Késő délután dél-délnyugat felől csökkenhet a csapadékhajlam. Szeles idő várható, az északi-északnyugati szelet a Dunántúlon és a főváros környékén viharos lökések kísérhetik. Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt: a Dunántúlon mindössze 10-15, a Duna-Tisza közén 15-20, keleten még 21-27 fok valószínű.

Hétvégén barátságtalan, gyakran esős, többfelé szeles idő korvonalazódik, a Dunántúlon szombaton és vasárnap is nagy területen lehet viharos, helyenként erősen viharos az északnyugati szél. Keleten is jelentősen visszaesik a hőmérséklet, délutánonként mindössze 10-16 fokot mérhetünk.
Kiadta: Időkép (tegnap 17:38)

Hétvégére keleten is visszaesik a hőmérséklet, az ország nagy részén 15 fok alatt maradnak a maximumok, így jó eséllyel a fűtésre is szükség lehet.

illusztráció
Ránk rúgja az ajtót az ősz ezen a hétvégén

A napsütést ezúttal mellőznünk kell, borongós, gyakran esős időre kell készülni, ráadásul a Dunántúlon viharos marad a szél, de szombaton a középső tájakon is előfordulhatnak viharos lökések.

Lassú javulás a jövő hét első napjaiban kezdődhet.

Borítókép: Tnita (Makó)

Szavazás

Be fogod kapcsolni a fűtést hétvégén?

  1. Ha nagyon hideg lesz, igen

2.  Egyelőre nem tervezem

Forrás1

Forrás2

Hirmagazin.eu

ElőzőNyílt napot tartanak a pedagógusoknak a Fővárosi Állat- és Növénykertben szombaton.
KövetkezőSült őszibarack fahéjas morzsával töltve: egy kanál tejszínhab teszi fel rá a koronát
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza