Radoslaw Sikorski külügyminisztert próbálta meg lehűteni a NATO szóvivője.

A Financial Timesnak adott interjút Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter, amelyben arról beszélt:

Lengyelországnak, valamint az Ukrajnával szomszédos többi országnak kötelessége lelőni az orosz rakétákat, mielőtt elérik a légterüket”.

Véleménye szerint a NATO-tagság nem semlegesíti a tagországok felelősségét arra vonatkozóan, hogy megvédjék saját légterüket. Hozzáteszi: 

minél közelebb engedik a rakétákat, annál nagyobb a veszélye, hogy azok áldozatokat fognak szedni, ezért érdemes őket már Ukrajna fölött lelőni.

Természetesen az ukrán oldal is támogatja ezt a konstrukciót, amelyet még korábban tárgyalt meg a két fél egymás között katonai együttműködési megállapodás keretében.

Sikorski kijelentéseit a NATO szóvivője kommentálta az Europa Press hírügynökségnek, mint fogalmazott,

a szövetségnek elsősorban arra kell törekednie, hogy az orosz konfliktus ne eszakálódjon, ezért a NATO nem résztvevője, és nem is lesz résztvevője az ukrajnai konfliktusnak”.

A szóvivő aláhúzta: minden NATO-tagországnak joga van megvédeni saját légterét, ugyanakkor figyelmeztetett: az egyes országok akciói Ukrajna védelmében az egész szövetségre nézve jelentenek következményeket, ezért ő inkább a tagállamok közti szoros együttműködést és a folyamatos konzultációt javasolja.

(via Do Rzeczy)

Forrás

Hirmagazin.eu

ElőzőÚjabb pofon Brüsszelnek: Törökország csatlakozni fog a BRICS-hez
KövetkezőAnyaként ezüstérmes Illés Fanni a paralimpián .. Gratulálunk a kimagasló sportteljesítményhez!
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza