Újabb leleplező cikket közölt a Magyar Nemzet.

Újabb részletekkel folytatta a Magyar Nemzet az óbudai korrupciós botrányról szóló cikksorozatát. A korábbi részekben arról számolt be a lap, hogy a hatóságot jelentős mértékben segítette egy titokzatos informátor, aki önmagára és a III. kerületi bűnügy több szereplőjére, köztük Kiss László polgármesterre is terhelő vallomást tett még 2021 decemberében. A lap közölte, hogy kiderült, a zuglói parkolási botrányról, illetve annak szereplőiről is beszélnek azokon a felvételeken, amiket egy titokzatos feljelentő adott át az óbudai önkormányzatot érintő bűnügyben a nyomozó ügyészségnek.

Az iratokból ráadásul kiderül, hogy a III. kerületi kenőpénzes ügy egyik kulcsszereplője tisztában volt a Zuglóban történt kétes üzletekkel is.

Korábban többek között azt is elmondta, hogy Kiss Lászlót „főnöknek” nevezték az ügy szereplői, akik azt is hozzátették, hogy a polgármesternek „megy a pénz”. Mindezek az információk lendületet adtak az eljárásnak, de a lap hozzátette, hogy Kiss meggyanúsításához közeli barátja, bizalmasa vallomása mindenképp kellett, aki egyezséget kötött az ügyészséggel a szabadulásáért cserébe.

A zuglói botrány

A zuglói botrányt érintő, a hatóságnál landolt felvételek kapcsán megemlítette a lap, hogy azokról Anonymous is részletesen beszámolt. Az álarcos alak szerint az egyik beszélgetés során P. Gábor, a baloldal háttérembere azt mondta beszélgetőtársának – utalva arra, hogy bűncselekmény történt –, hogy „annyira bitang, hogy igaz”.

A lap közölte, hogy ezt követően a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) igen szövevényes jegyautomata-tenderéről kezdtek beszélni.

Mégpedig azért, mert ez a történet is Horváth Csabához, Molnár Zsolthoz és egy másfél milliárdos

– ahogy P. Gábor fogalmazott – „mutyikához” vezetett.

Horváth Csaba is szóba került

A Magyar Nemzet közölte, hogy a hatóságnak átadott felvételen szerepel az is, hogy P. Gábor arról beszél: Horváth Csaba, illetve Tóth Csaba zuglói MSZP-s erős embert is lehallgatták, így is szerezhettek ellenük a nyomozók bizonyítékokat. „Tóth Csaba és Horváth Csaba szétosztották a pénzt (a parkolási bizniszből keletkező korrupciós pénzt – a szerk.), és a Csaba külön odament a csókához, hogy neki még havi három misit adjon pluszba” – mondta P. Gábor, hozzátéve, hogy Horváth Csaba a lehallgatásnak köszönhetően „banánhéjon csúszott meg”.

Forrás

Hirmagazin.eu

ElőzőKiderült, mit gondolnak a magyarok az iskolai mobilhasználat szabályozásáról
KövetkezőFigyelem! Szeptember közepén lejár a határidő!
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza