A Balogh Botonddal felálló Parma hazai pályán 2-1-re legyőzte az AC Milant az olasz labdarúgó-bajnokság második fordulójának szombati játéknapján.

A Serie A újoncaként remekül kezdte a bajnokságot a Parma, amely a Fiorentina elleni döntetlen után az AC Milant meg is tudta verni hazai pályán. Balogh Botond, a Parma magyar válogatott védője mindkét meccset végigjátszotta, ami remek hír a válogatott szempontjából is.

Baogh Botond is a portugál Rafael Leao mellett viszi el a labdát a Milan elleni meccsen
Fotó: Piero CRUCIATTI / AFP

Balogh Botond tavaly még a Serie B-ben szerepelt a pármai csapatban, de most úgy tűnik, a legjobbak között is alapember lehet. Az AC Milan elleni meccsen kétszer is vezetést szerzett a Parma: a román Man góljára Pulisic még válaszolt, de a csereember, Cancellieri találata már győzelmet ért. Balogh a védelem közepén kapott lehetőséget és az osztályzatok alapján csapata második, z egész mezőny harmadik legjobb játékosa volt, csak Man és Pulisic kapott nála jobb osztályzatokat. 

Az élvonalba visszatérő Parma több mint tíz év után, 2014 márciusa óta először nyert a milánói piros-feketék ellen. A Milan így az új vezetőedző, Paulo Fonseca irányításával még nyeretlen.

Az utóbbi években több magyar játékos is játszott kisebb-nagyobb szerepet a Serie A-ban, arra azonban az 1992/93-as idény óta nem volt példa, hogy magyar futballista az első két fordulónak mind a 180 játékpercét a pályán töltötte – írja a Magyar Nemzet. Akkor Détári Lajos gólt is lőtt mindkét találkozón az Ancona színeiben. Csapatszinten viszont Balogh Botond rajtja sokkal jobban sikerült: míg a Parma négy ponttal áll két meccs után, annak idején Détári góljai ellenére az Ancona szintén újoncként két vereséggel rajtolt, s az idény végén simán visszaesett a Serie B-be.

A másik milánói csapat, a címvédő Internazionale megszerezte első győzelmét az idényben, miután hazai környezetben 2-0-ra nyert a Lecce ellen.

Eredmények:
Parma-AC Milan 2-1 (1-0)
Udinese-Lazio 2-1 (1-0)
Internazionale-Lecce 2-0 (1-0)
Monza-Genoa 0-1 (0-1)

Forrás

Hirmagazin.eu

ElőzőZelenszkij betiltott egy egyházat – videó
KövetkezőMindenkit megizzaszt ez a 7 kérdéses műveltségi teszt. Viszont ha „csak” 3 jó választ is adsz, akkor már átlagon felülinek számítasz!
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza