A magyar versenyzők egy arany- és két ezüstérmet szereztek az első döntős napon, szombaton az üzbegisztáni Szamarkandban, az olimpia műsorán nem szereplő számok kajak-kenu világbajnokságán.

Kezdésként Kőhalmi Emese fölényes rajt-cél győzelmet aratott a kajak egyesek 1000 méteres versenyében. A Kovács Katalin Akadémia 22 éves sportolója már az első métereken az élre állt, s féltávnál mintegy fél hajóhossz volt az előnye a fehéroroszok klasszisával, Marina Litvincsukkal szemben. Utóbbi kajakos volt az egyetlen, aki vele tartott, a hajrában azonban ő is leszakadt, s a magyar sportoló végül hatalmas előnnyel ért a célba elsőként.

A kenusok hasonló számában Bragato Giada remekül osztotta be az erejét. Ötszáz méternél még a 3-4. helyen lapátolt, de aztán a táv második felében lehagyta elfáradó kínai ellenfelét. A 25 éves tiszaújvárosi kenus a fehérorosz Aljona Nazdrova győzelmét már nem tudta megakadályozni, de tisztán másodikként ért a célba.

Ugyanígy ezüstérmet ünnepelhetett Adolf Balázs és Fejes Dániel a kenu kettesek 1000 méteres döntőjében. A két versenyző – akik korábban már szerepeltek együtt, most azonban frissen térdeltek össze – két hete még a párizsi olimpián küzdött. Együtt svéd stílusban, a jobb oldalon eveznek, ennek ellenére végig ott tudtak lenni az élbolyban, s ők is nagyszerűen bírták végig a távot. Az aranyérmet az oroszok egysége szerezte meg, Adolfék pedig nagy csata után másodikként zártak az ukránok előtt.

A negyedik szombati döntős magyar egység, a Vajda Bence, Szántói-Szabó Tamás páros (K-2 1000 m) nem tudta megismételni tavalyi remek eredményét, a második helyet, ezúttal a második 500 méteren elfáradva hetedik lett.

A magyar hajó nélkül rendezett K-2 500 méteres vegyes számot a portugálok duója nyerte.

A többi döntőre vasárnap kerül sor, szombaton még a 200 méteres középfutamokat bonyolítják le Szamarkandban.

Forrás

Hirmagazin.eu

ElőzőMég mindig szükség van véradókra az augusztus 20-i hosszú hétvége után
KövetkezőZsinagógánál robbantottak Franciaországban
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza