Több mint 800 aktív erdőtűz pusztít Kanadában, a hatóságok szerint 223 helyen a tűzoltók nem tudják ellenőrzés alatt tartani a lángok terjedését.

Hetek óta tombolnak a lángok a turisták körében népszerű Jasper Nemzeti Parkban is, amely emiatt továbbra sem látogatható. A Sziklás-hegységben elterülő nemzeti parkban több mint 33 ezer hektár területet érint a tűzvész.

Az alábbi bejegyzést augusztus 18-án készítették, az erdőtűz kitörése óta eltelt 28. napon.

Twitter-post

Ezen pedig az látszik, hogy a régió tekintélyes részét füst borítja. Híradások szerint a füst számos nyugat-kanadai városban levegőminőségi gondokat okoz.

Twitter-post

Az azonos nevű Jasper településen több hétig tartó ideiglenes kitelepítés után múlt pénteken térhettek vissza az emberek az otthonaikba. Számos épületet és járművet elpusztított a tűz, teljes lakónegyedek váltak a lángok martalékává. Drámai felvételeken örökítették meg a helyzetet. Az egyik helyi lakos arról beszél, hogy még a helyi lakosok számára is szinte felismerhetetlenekké váltak egyes részek.

Tavaly Kanadában soha korábban nem tapasztalt mértékű pusztítást okoztak az erdőtüzek, és szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a klímaváltozás miatt még a tüzek gyakoribbak és hevesebbek lesznek.

Az alábbi térképen az látszik, hogy hamarosan az Egyesült Királyság légterébe érhetnek a kanadai tűz által a levegőbe került anyagok.

Twitter-post

Forrás

Hirmagazin.eu

ElőzőIlyen szökést se minden nap látnak az észak-koreai hatóságok
KövetkezőKrausz Ferenc Nobel-díjas fizikus kapta a Magyar Szent István Rendet – képek
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza