Végül a fogaskerekű lenti végállomásán bukkant fel ismét.

Egy XII. ker. Hegyvidéki Facebook csoportból kikerült információ szerint a svábhegyi fogaskerekű megállóban lévő BKK automatát két hete kikapcsolták, majd el is tűnt a helyéről, leszerelték.

Amikor még csupán áramtalanítva volt, akkor az ügyfélszolgálat azt a tájékoztatást adta, hogy nyugi csupán át lesz helyezve, mert sokan panaszkodtak, hogy a monitorra süt a nap és nem látni.

„Ma hívtam őket ismét, hogy hova lett végül áthelyezve mert 2 napja nem találom. Azt hittem csak én vagyok vaksi. Kapaszkodj meg, a Városmajorba….(lehet én voltam a naiv, hogy azt gondoltam hogy lokálisan lesz új helyre helyezve). Az ügyfélszolgálatos segítőkész volt, felvett egy jegyzőkönyvet azzal kapcsolatban, hogy jó, jó, hogy átkerült a Városmajorba, de jó lenne a Svábhegyre is egy új automatát telepíteni. Nyilván az applikáció mint alternatíva ott van, ugyanakkor mindig láttam, hogy az automata használva van” – írta a Facebook szerzője a posztban, amire nagyon sok reakció érkezett, felháborodott és az okostelefon használatára bátorító egyaránt: 

„Sütötte a nap? Az az automata árnyékosabb helyen nem is lehetett volna. Max. a lemenő nap sugarai világíthatták meg picit. Amúgy a városmajori fogasmegállóban sincs már ezer éve. Vagy ezt vitték most oda?”

– írta az egyik kommentelő.

„Ez teljesen jogos, de tényleg érthetetlen 2024-ben, hogy miért nem használják az emberek a mobiljukat, amikor ott szorongatják egész nap. Vagy az csak a kínai kormány hivatalos profilozó és hülyítő appjára (TikTok) jó?!” – tette fel a kérdést egy másik hozzászóló. 

„Mindenen spórolnak már ezek… Persze, vegyél jegyet az appban… Oké… És ha valakinek nincs okostelefonja? Vagy van okostelefonja, de nem akarja összekötni a telefont a bankártyával? Az gondolom, dögöljön meg…”

– jegyezték meg.

„Jó, hogy jelezted, az Élhető Hegyvidékért Egyesület is kérni fogja a BKK-tól az automata visszahelyezését” – nyugtatott meg mindenkit egy újabb érdekelt. 

Nos, ezek után természetesen az Economx is megkérdezte a BKK-t arról, hogy tervezik-e az automata visszahelyezését vagy egy új telepítését az eredeti helyre a közeli jövőben?

A svábhegyi automata kihasználtsága jelentősen alulmaradt a többi automatához képest, ezért került a Fogaskerekű végállomáshoz, ahol jóval több utast tud kiszolgálni. Az automata augusztus 13-a óta üzemel az új helyen, a közeljövőben társaságunk nem tervez a svábhegyi megállóhoz új automatát telepíteni

– kaptuk meg a választ a BKK kommunikációs osztályától.

Forrás

Hirmagazin.eu

ElőzőMeghalt a világbajnok magyar teniszező, Szentirmay Erzsébet.. – Isten nyugosztalja!
KövetkezőRendkívül ritka, szuperkék holdat láthatunk este
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza