Jellemzően olyan intézményekről van szó, ahol az utóbbi években többször volt valamilyen tiltakozás.

Több iskolában is kinevezett intézményvezető nélkül indul a tanév szeptemberben, a Belügyminisztérium ugyanis a nyári szünet elején indoklás nélkül utasította vissza olyan igazgatók pályázatát, akiket a tantestületek, a szülők és a diákok is támogattak – írja a Népszava

A lap szerint jellemzően olyan intézményekről van szó, ahol az utóbbi években többször volt valamilyen tiltakozás, például sztrájk vagy polgári engedetlenségi akció. Köztük van a VI. kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium, a kispesti Károlyi Mihály Magyar–Spanyol Tannyelvű Gimnázium, a rákospalotai Kontyfa Általános Iskola és Gimnázium, a bicskei Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola, illetve a székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium is. 

Népszava az ügyben megkereste az iskolákat fenntartó tankerületi központokat. A Kölcsey Gimnázium esetében azt a tájékoztatást kapták, hogy az új pályázat kiírása még nem történt meg, miután a tankerület és a minisztérium sem támogatta a gimnázium eddigi igazgatójának, Fazekas Csabának a pályázatát. A Kölcsey igazgatói feladatait a következő pályázat kiírásáig átmenetileg az iskola egyik igazgatóhelyettese fogja ellátni. 

Ugyanez a helyzet a Kelet-pesti Tankerülethez tartozó Károlyi Gimnáziumban, a Kontyfa Utcai Általános Iskolában, valamint a székesfehérvári Vasvári Gimnáziumban is, ahol Horváth Józsefnek a leváltása után több százan tüntettek a városban.

A tankerületi központok közlése szerint új igazgatói pályázatot évente két alkalommal, tavasszal és ősszel lehet benyújtani, így az új pályázatok kiírására hamarosan sor kerülhet.

A Belügyminisztérium még korábban azt közölte, hogy idén a tavaszi eljárás során 384 helyre érkezett iskolaigazgatói pályázat, ebből 337 esetben döntöttek a pályázatok elfogadásáról, 47 esetben viszont új pályázat kiírására lesz szükség. 

Forrás

Hirmagazin.eu

ElőzőÚjra halálos baleset az M3-ason..
KövetkezőBendarzsevszkij Anton: a fehérorosz elnöknek is kockázatot jelent az ukránok kurszki előrenyomulása
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza