Három sportágban szerepelnek magyarok az olimpia utolsó napján. Mindegyikben esélyük nyílik éremszerzésre.

BIRKÓZÁS. A férfi szabadfogás 65 kg-os súlycsoportjában Muszukajev Iszmail a bronzéremért lép majd szőnyegre. A program 11.00 órakor kezdődik.

ÖTTUSA. Ugyancsak 11.00 órakor kezdődik a női egyéni döntő, két magyarral, Gulyás Michelle-lel és Guzi Blankával.

VÍZILABDA. A férfi bronzmérkőzést 10.35-re írták ki, a magyar csapat ellenfele az amerikai válogatott lesz.

Az olimpiai éremtáblázatot itt, az eddigi érmeseket, eredményeket pedig itt tekinthetik meg.

Fantasztikus: két magyar is ott lesz a női öttusázók döntőjében

Gulyás Michelle és Guzi Blanka döntőbe jutott a párizsi olimpia öttusaversenyén.

A csütörtöki körvívás az Észak-párizsi Arénában Gulyásnak sikerült kiemelkedően, 24 ellenfelét győzte le és 11-től kapott ki, ezzel a második helyen végzett. Guzi 15 asszót nyert és 20 vereséget szenvedett, ami az ő esetében elég jó eredmények számít, mivel a vívás nem erős száma. 

Guzi Blanka
Guzi Blanka is döntőbe jutott
Fotó:  MTI/Czeglédi Zsolt

A júniusi világbajnokságon, amelyen ezüstérmet nyert, 17/18-cal zárt a pástokon – írja az MTI.

A 36 fős mezőny két csoportban 18 fős csoportban küzdött, mindegyikből az első kilenc hely ért továbbjutást. A magyarok a B csoportban együtt szerepeltek szombaton, amikor a verseny már a versailles-i kastély parkjában, látványos környezetben zajlott.

A szépen kialakított versenyközpontban – ahol korábban a lovasok szerepeltek – 16 ezer néző befogadására alkalmas lelátókat építettek. A magyarok pénteken már megtapasztalhatták, milyen az, amikor hazaiak versenyeznek és szinte minden megmozdulásukat hangos tetszésnyilvánítás kíséri. Szép Balázs a versenye értékelése után meg is jegyezte, hogy ennyi néző előtt még soha nem versenyzett, de igyekezett kizárni a körülményeket. Nehezebb dolga volt Bőhm Csabának, mert az ő csoportjában voltak a franciák. Martinek János szövetségi kapitány az MTI-nek azt mondta, vélhetően ennek tudható be, hogy a csoport magyarja a lőállásban a szokásosnál többet hibázott.

A két férfi magyar induló pénteken döntőbe jutott, és jó esélye volt erre a két női versenyzőnek is.

Gulyás – aki a vívásban elért eredményével a második helyről kezdte a szombati versenyt – a lovaspályán két akadályt vert le, így a kiinduló 300-ból 14 pontot vontak le tőle, a bónuszvívásban egy ellenfelét legyőzve két pontot szerzett, a mobilmedencében rendezett 200 méteres úszásban pedig 2:10.39 perccel a második legjobb eredményt érte el, így második volt a kombinált szám előtt. A négy lövészettel megszakított 5×600 méteres futásban jó sorozatai voltak, a távot jórészt egyedül, az élen tette meg. Az utolsó körben az élcsoport összezárt, szinte már kocogtak az elöl lévők, 

Gulyás, a francia Elodie Clouvel és a spanyol Laura Heredia pedig kéz a kézben ért célba. Gulyás a kombinált számban 12:06.06 perccel a 11. időt érte el úgy, hogy az utolsó 600-on már alig futott.

Guzi a csütörtöki vívásával 15. volt a kezdésnél, a lovaspályán nem hibázott, bónuszvívásban nem szerzett pontot, úszásban pedig kilencedik volt 2:16.93 perccel. A kombinált számnak tizedikként vágott neki, jó lövészetekkel és futással felzárkózott, 

végül pár méterrel Gulyásék csoportja mögött ért célba negyedikként. Az utolsó, összetett számban 11:20.80 perccel a második legjobb volt.

A női elődöntők után rendezik 17.30-kor a férfiak fináléját. Az olimpiai öttusaversenyek vasárnap érnek véget a 11 órakor kezdődő női döntővel.

Forrás1

Forrás2

Hirmagazin.eu

ElőzőLövöldözés és tömegverekedés volt az éjjel Ercsiben..
KövetkezőKáoszba fulladt a Belgium és Kína részvételével zajló olimpiai gyeplabda-elődöntő..
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza