A drogérialánc vezetésénél az verte ki a biztosítékot, hogy Elon Musk nyíltan kiáll a republikánus elnökjelölt mellett.

Elérte a céges világot az amerikai választás: Európa egyik legnagyobb drogérialánca, a Rossmann bejelentette, hogy mostantól bojkottálja Elon Musk elektromos autókat gyártó vállalatát, a Teslát és a flottájukba nem vásárolnak több autót a techmilliárdostól.

Döntését azzal indokolja a németországi székhelyű, multinacionális üzletlánc, hogy Musk támogatja Donald Trumpot az amerikai választási kampányban.

Szembe megy a klímaküldetéssel

A Welt idézi a Rossmann közleményét, amelyben kifejtik, hogy azért nem költenek többet Tesla autókra, mert Elon Musk kijelentései és a termékeivel képviselt értékek nem összeegyeztethetők. 

Hivatkoznak a filantróp egyik 2018-ban tett közlésére, amely szerint „a Tesla azért létezik, hogy segítsen csökkenteni a katasztrofális éghajlatváltozás kockázatát, amely a Föld minden faját érinti”.

Ezzel szemben Elon Musk nem titkolja, hogy támogatja Donald Trumpot, aki többször is álhírnek nevezte a klímaváltozást – érvel legújabban a drogériacég, amely szerint ez a hozzáállás éles ellentétben áll az amerikai járműgyártó eredeti küldetésével. 

A vásárlók máris állást foglalnak

Terveik szerint a vállalatnál továbbra is használják ugyan a flottájukban lévő Teslákat a fenntarthatóság és az erőforrástakarékosság érdekében, ám a jövőbeni járműrendeléseknél alternatív gyártókra támaszkodnak.

Elon Musk platformján, az X-en a felhasználók nem hagyják szó nélkül a Rossmann döntését, amelynek minimum jó reklámot jelent a bojkott bejelentése.

Míg egyes felhasználók támogatják a drogérialáncot és kijelentik, hogy mostantól csak ott vásárolnak, más posztolók azt írják, hogy akkor elkerülik a Rossmannt, sőt, törlik a cég applikációját a mobiljukról, mert a fogyasztói etikájuk tiltja, hogy többet vásároljanak a vállalat üzleteiben.

Felháborította a brit kormányt

Elon Musk mintegy 226 milliárd dolláros vagyonával a világ egyik leggazdagabb embere.

A Donald Trump elleni sikertelen merénylet után az X-en egyértelművé tette, hogy hivatalosan is támogatni fogja az exelnököt a novemberi amerikai választás előtti kampányban.

A milliárdos nemrég a brit kormánnyal is összetűzésbe került, miután az Egyesült Királyságban zajló, jobboldali zavargások kapcsán a techguru kijelentette, hogy a polgárháború elkerülhetetlen.

Keir Starmer munkáspárti miniszterelnök szóvivője szerint azonban nem indokoltak az ilyen nyilvános megjegyzések, azok dezinformációt terjesztenek. Főként, hogy fiatal lányok elleni halálos késes támadás után Southportban szélsőséges csoportok szervezett erőszakos verekedései történtek, azoknak azonban sem az utcákon, sem az interneten nincs helye. 

Nyitókép illusztráció: Getty Images – Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója részt vesz a Tesla új elektromosautó-gyártó üzemének hivatalos megnyitóján 2022. március 22-én a németországi Grünheide közelében.

Forrás

Hirmagazin.eu

ElőzőÚjabb gyilkosság történt Spanyolországban, amelyet bevándorlók követtek el – képek, videó
KövetkezőMegszünteti szolgáltatását a Vodafone, ez jön helyette
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza