Milák Kristóf a párizsi olimpián ezüstérmet nyert 200 pillangón, 100 méteren pedig aranyérmes lett, így a Honvéd klasszisa lett a harmadik olyan magyar úszó, aki két egymást követő olimpián is aranyérmet tudott szerezni. A 24 éves úszó olimpiára való felkészülését továbbra is homály fedi, az mindenesetre eldőlt, hogy Virth Balázs, aki eddig papíron Milák Kristóf edzője volt, a jövőben már biztosan nem lesz az.

Virth Balázs a 2021-es tokiói olimpia után lett Milák Kristóf edzője. Kettejük kapcsolata kezdetben jól alakult, azonban az elmúlt évben már nem tudta kezelni az úszózsenit, a sajtóban pedig többször is nyíltan kritizálta Milákot és a munkához való hozzáállását, és kikotyogta Kristóf edzési módszereit, amelyről a következő cikkünkben Hosszú Katinka többszörös olimpiai bajnokunk beszél részletesen!

Milák 100 méter pillangón nyert aranyérmet a párizsi olimpián
Fotó:  Csudai Sándor – Origo 

Virth Balázs a Nemzeti Sportnak adott interjúban elmondta, hogy a jövőben már nem ő lesz a kétszeres olimpiai bajnok úszó edzője.

A múlt év nehézségei közben eltávolodtunk egymástól, és az egymást segítő, közvetlen kapcsolatunkból edző-versenyző kapcsolat lett. A klasszikus értelemben vett munkakapcsolat, amelyben egyikünk sem érezte jól magát

– mondta Virth a Nemzeti Sportnak, aki elárulta, hogy a Milákkal való kommunikációja már nem úgy működött, mint a korábbi másfél évben. 

„Pályafutásom során több világklasszissal dolgozhattam, megtanultam már, hogy akkor legyek mellettük, ha segíthetek, de azt észreveszem, ha nincs szükség rám. Tudni kell a háttérben maradni. Az elmúlt néhány hétben ez így is történt” – folytatta az edző, aki végezetül megerősítette, hogy véget ért a kapcsolata Milák Kristóffal. 

Virth Balázs közel három évig volt Milák Kristóf edzője
Fotó: Polyák Attila  Origo

„Pep Guardiola azt mondta Lionel Messiről: szerencsés vagyok, hogy abban a korban élek, amikor ő, és kiváltságosnak érzem magam, hogy az edzője lehettem. Ugyanezt éreztem Gyurta Dániel esetében, és ezt Milák Kristófnál is. 

Kristóf zseni, korszakos úszó. A legfontosabb az, hogy visszatérjen az úszás szeretete, ez kell ahhoz, hogy a pályafutása folytatódjon. Ám úgy érzem, ehhez új impulzusokra és új edzőre van szüksége. Én további sikereket, még inkább sok-sok boldog pillanatot kívánok neki!

– tette hozzá Virth Balázs. 

A Honvéd zsenijéről az elmúlt egy évben nem sokat lehetett tudni, ellentmondásos információk kaptak szárnyra arról, hogy edzésben van-e, és ha igen, akkor ezt merre teszi. A szombati 100 méteres pillangóúszás fináléjában az amerikai kommentátorok azt mondták, hogy Milák Kristóf Texasban készült fel az olimpiára. 

Milák Kristóf nem beszél erről, hát beszáljenek a szakértők, íme a videó!

Forrás

Hirmagazin.eu

ElőzőMagyar filmek 2 hónapon át .. – Papírkutyák – videó
KövetkezőBotrány a Szajna vízminősége, nézd meg a képeket!
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza