A Nemzeti Alaptantervből vizsgáztatná a tanárokat a Belügyminisztérium – írja a Népszava. Az eredményt a teljesítményértékelésbe is beszámítanák. A lap a társadalmi egyeztetésre kiírt rendelettervezetére hivatkozva arról számolt be: tízórás távoktatási képzésen kellene részt venniük a pedagógusoknak szeptember elseje és 2025. január 31. között.

Tízórás távoktatási képzésen kellene részt venniük a pedagógusoknak 2024. szeptember 1. és 2025. január 31. között, a képzés a pedagógus-továbbképzéstől független lenne, célja pedig, hogy a tanárok, tanítók és az óvodapedagógusok megújítsák az ismereteiket a Nemzeti alaptanterv és az Óvodai nevelés országos alapprogramjával kapcsolatban – vette észre a Népszava a Belügyminisztérium társadalmi egyeztetésre kiírt rendelettervezetét.

A hétfőn közzétett tervezet szerint a képzésen túl számonkérés is lenne, és azoknak is részt kellene venni rajta, akik még nem, de pl. 2024. december 31-ig új köznevelési foglalkoztatotti jogviszonyt létesítenek. Nem vonatkozna ugyanakkor mindez a szakmai tárgyat oktató tanárokra.

A sikeres teljesítéshez húszból tizenöt kérdésre kell helyesen válaszolni. Ha ez elsőre nem sikerül, még kétszer lehet megismételni a számonkérést. A képzés teljesítését, illetve eredményét a teljesítményértékelés során is figyelembe vennék. A Belügyminisztérium szerint azért van erre szükség, hogy a pedagógusok időről időre megújítsák az ismereteiket.

A tervezetben a pedagógusok mobiltelefon-használatára is kitérnek: eszerint a tanárok tanórai és más foglalkozások ideje alatt magáncélra nem, csak nevelés-oktatással összefüggő célokra (vagy szabálysértés, veszély stb. miatt) használhatnák a telefonjukat és más digitális, infokommunikációs eszközeiket.

Forrás1

Forrás2

Hirmagazin.eu

ElőzőTegnap délután súlyos baleset történt az M7-esen
KövetkezőNemzetközi Macskanap: Nagyszerű ötletek az ünnepléshez a macskák szerelmeseinek
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza