Háromszoros olimpiai bajnokunk, Hosszú Katinka nyílt levelet tett közzé közösségi oldalán, ebben lemondásra szólította fel a Magyar Úszószövetség vezetőségét, s védelmébe vette a sportsajtót, ugyanis szerinte a szövetség szivárogtatta ki, hogy Milák alig edz.

Hosszú Katinka nyílt levelét tartalmi változtatás nélkül közöljük.

„Nyílt levél a Magyar Úszósporthoz

Olvasva a magyar közvéleményt nem értem, miért az újságírókat támadják, ők csak a munkájukat végezték és kommunikálták a MÚSZ-elnök, a MÚSZ-szövetségi kapitány és Milák Kristóf edzője szavait.

Nem volt még olyan MÚSZ-vezetés, amely ennyire károsította volna a legjobb versenyzője felkészülését.

Bob Bowman a MÚSZ-tól kapott információkból már olimpia előtt hónapokkal tudta, hogy tanítványát a 200 méter pillangó utolsó 50 méterére kell készítse, mind fizikálisan, de leginkább mentálisan. Párizsban Bowmannak csak annyit kellett Marchand-nak mondania: „Te edzettél a világon a legkeményebben, az utolsó 50-en utol fogod érni Milákot, aki alig edzett idén, Te érdemled meg az aranyat”

Sajnos nem ez az első olimpiai érem, ami MÚSZ-vezetés miatt nem valósul meg, de reméljük, az utolsó.

Milák csak a jéghegy csúcsa, gondoljunk bele, ha a világcsúcstartó olimpiai címvédővel ezt csinálják, mi a jussa a többi versenyzőnek.

A MÚSZ-vezetés a teljes ellenkezőjét csinálta, mint ami a dolguk lett volna. A „munkát” ők nem végezték el, sőt hátráltatták.

Ilyen alattomos, gerinctelen viselkedés után az egyetlen tisztességes lépés a teljes vezérkar lemondása lenne. Vissza kell vonulniuk a hadszíntérről. De ezúttal nem csak egy előrehozott választással, amit megfélemlítést és zsarolást alkalmazva újra választással semmivé tesznek, hanem véglegesen.

Már az én időmben a 80-as generáció és a MÚSZ-vezetés között is nézeteltérés volt ez a következő generációnál csak hatványozódott.

Nem szabadna engedni hogy tovább károsítsák a Magyar Sportot.”

A párizsi olimpián televíziós szakértőként dolgozó Hosszú Katinka elmondta a véleményét Milák Kristóf helyzetével kapcsolatban.

A párizsi olimpián televíziós szakértőként dolgozó Hosszú Katinka elmondta a véleményét Milák Kristóf helyzetével kapcsolatban.

„Milák edzője hatalmas hibát követett el azzal, hogy elmondta a világnak, nincs jó formában – szögezte le az elején háromszoros olimpiai bajnok úszónk. – Ezzel olyan helyzetbe hozta Kristófot, ami nem előnyös az olimpia előtt, és a riválisok szempontjából sem az.”

Hosszú Katinka és a kétszeres paralimpiai bajnok Pásztory Dóra egyetértett abban, hogy ilyenkor védeni kellene a sportolót, hogy megtalálja az örömöt az úszásban.

„Ha Kristófnak arra van szüksége, hogy ne kommunikáljon senkivel, akkor az érthető. Ugyanakkor a körülötte lévőknek ebben segíteniük kell őt. David Popovici sem nagyon adott interjúkat. Nagyon nehéz helyzetben vannak – fogalmazott Hosszú, és hozzátette, hogy szupertehetséges fiatalok lévén még bizonyos dolgokban tapasztalatlannak számítanak, és az ilyen helyzetekben segíteni kellene őket. – Én Milák oldalán állok ebben a kérdésben.”

Facebook-post

Forrás1

Forrás2

Hirmagazin.eu