Az MTK Budapest 3–0-ra legyőzte a vendég és újonc Nyíregyházát a labdarúgó OTP Bank Liga 2. fordulójának szombati játéknapján.

Az első félidő túlnyomó része mezőnyharccal telt, a hazaiak pedig hiába birtokolták többet a labdát, kaput találniuk csak egyszer sikerült. Abból az egyből viszont gól lett, Bognár szöglete után ugyanis a nyíregyházi védők egészen közelről nézték, ahogyan Beriasvili a kapujukba fejel. A vendégeknél kevés ideig és ritkán volt a labda, ők viszont két kaput eltaláló lövést is jegyeztek, egyenlíteniük viszont a szünetig nem sikerült.

A fordulás után a Nyíregyháza nem tudott ritmust váltani, és még annyira sem volt veszélyes, mint az első félidőben. Összességében jobban futballozott az MTK, többet is volt a hazaiaknál a labda és helyzeteket is csak ők tudtak kialakítani. A nyerő ember végül a 26-szoros válogatott Stieber Zoltán lett, aki egy perccel a beállása után megszerezte a kék-fehérek második gólját, a 95. percben pedig tizenegyesből is eredményes volt, így duplázott és magabiztossá tette az MTK sikerét.

A fővárosi kék-fehér együttes így két sikerrel indította a szezont, míg a nyírségiek a nyitókörben aratott hazai győzelmük után elveszítették idénybeli második élvonalbeli találkozójukat.

OTP Bank Liga, 2. forduló: MTK Budapest-Nyíregyházi Spartacus FC 3-0 (1-0)

Új Hidegkuti Stadion, 2729 néző, v: Derdák

MTK: Demjén – Varju, Beriasvili, Nagy Zs. – Hej (Molnár Á., a szünetben), Horváth A., Bognár, Kata, Antonov (Kovács P., 10.) – Polievka (Stieber, 76.), Molnár R. (Jurina, 76.)

Nyíregyháza: Fejér – Gengeliczki, Alaxai, Rjasko – Farkas, Kesztyűs (Kovács M., 78.), Nagy D. (Tamás O., a szünetben), Nagy B. – Gresó (Pinte, 56.), Beke (Babic, 56.), Kovácsréti (Leoni, 78.)

gólszerzők: Beriasvili (24.), Stieber (76., 95., a másodikat 11-esből)
sárga lap: Gengeliczki (56.), Fejér (94.)

Forrás

Hirmagazin.eu

ElőzőGólszegény meccsen győzött a címvédő
KövetkezőBalesetet okozott a baleset az M1-esen
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza