Rafael Nadal nem lépett vissza, minden jel szerint pályára lép a párizsi olimpia első fordulójában Fucsovics Márton ellen. A magyar játékos mindenképp különleges meccs előtt áll, a szurkolók támogatására viszont Fucsovics aligha számíthat, a teniszrajongók döntő többsége Novak Djokovics és Rafael Nadal második fordulós álommeccsét várja.

Fucsovics Márton vegyes érzésekkel fogadta a sorsolást. Rafael Nadal ellen játszani a Roland Garros salakján a spanyol pályafutása alatt szinte egyet jelentett a biztos vereséggel. Ugyanakkor a harmincnyolc éves klasszis ellen eddig még sosem játszott Fucsovics – míg a nagy hármas másik két tagja, Roger Federer és Novak Djokovics ellen többször is –, s erre sok lehetősége már aligha lesz.

– Nyerni megyek ki a pályára, ő már nincs a legjobb formájában, én most kezdek visszajönni, úgyhogy akár meg is lephetem őt – mondta eltökélten Fucsovics Márton, aki idén Nadallal ellentétben nyert salakon ATP-tornát, igaz, utána makacs kézsérülés hátráltatta.

Nadal nehezményezte a Fucsovics elleni meccs időpontját

Persze Nadal sem teljesen egészséges, ennek önmagában szinte már hírértéke sincs, s annak ellenére, hogy párosban Carlos Alcaraz oldalán már nyert egy meccset az olimpián, kérdéses volt, hogy vállalja-e az egyest. Ráadásul pihenni sem volt sok ideje.

– Délután két órakor játszom? Nem értem, most este tíz van, ez felháborító – bosszankodott Nadal, és nem zárta ki az egyestől való visszalépés lehetőségét. – Az érmekre való esélyt fogjuk szem előtt tartani, néha a kevesebb több.

Nadalnak vasárnap 11.30-ig kellett volna jeleznie, hogy visszalép, de ezt nem tette meg, azaz minden jel arra utal, hogy valóban játszani fog Fucsovics Márton ellen.

A spanyol szurkolók már ott vannak a Roland Garros teniszközpont centerpályáján, ahol Nadal előtt még Sara Sorribes Tormónak szurkolnak, aki meglepetésre megnyerte az első játszmát a friss wimbledon bajnok Barbora Krejcíková ellen.

Biztosra vehető azonban, hogy amikor Nadal megjelenik, sokkal jobb lesz a hangulat.

Fucsovics állhat Nadal és Djokovics álommeccsének útjába

A Nadal–Fucsovics meccs továbbjutója Novak Djokovics ellen játszik a második fordulóban, azaz a teniszvilág nagy része a magyar játékos ellen szurkol majd, hogy hatvanadszor is összejöjjön a tenisztörténelem két legeredményesebb férfi játékosának párharca.

Ki mondta, hogy ez lenne az utolsó?

– kérdezett vissza a felvetésre Nadal, aki továbbra is nyitva akarja hagyni annak a lehetőségét, hogy meghosszabbítsa a pályafutását.

Na, meg annak is, hogy ne csak kiegyenlítsen Djokovics ellen 30-29-es hátrányból, hanem esetleg meg is fordítsa az örökmérleget.

A nagy rangadó létrejöttét Párizsban Fucsovics Márton akadályozhatja meg.

Kép és forrás

#nadal#fucsovics#2024#olimpia#nyáriolimpia#párizs#párosítáa#miavéleményed#monddmegte#tiktok#hirmagazin,

Hirmagazin.eu

ElőzőKós Hubert és Ábrahám Minna sem lett döntős vasárnap este..
KövetkezőKevin Costner, Amber Heard, Connie Nielsen: 3 nap a halálig – videó
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza