Gulyás Gergely: Az nem járja, hogy Ukrajna zsarolja Magyarországot – számolt be a heti csütörtöki kormányinfón elhangzottakról a HVG

Ezúttal csütörtökön ülésezett a kormány, Gulyás Gergely és Vitályos Eszter mellett pedig most Bóka János európai ügyekért felelős miniszter tart kormányinfót. Élő közvetítésünk.

Ezúttal csütörtökön ülésezett a kormány, Gulyás Gergely és Vitályos Eszter mellett pedig most Bóka János európai ügyekért felelős miniszter tart kormányinfót. Élő közvetítésünk.

 Percről percreSorrend megfordítása

Vége a kormányinfónak

Köszönjük figyelmüket, közvetítésünket lezárjuk. 

11:03

Jogsértés, Orbán Moszkvában

Meg tudja erősíteni, hogy a tanács jogi szolgálata szerint is uniós jogot sértett Orbán Viktor moszkvai látogatása? – kérdezte a Telex. Bóka János ezt azonban nem tudta megerősíteni. Annyit mondott, hogy a Financial Times értékelése, amely erről az információról szól, nem fedi a valóságot. 

Számít arra, hogy a szeptemberi informális tanácsülést is bojkottálni fogják a tagállamok? Bóka nem számít erre. 

Gulyás a Telexnek elmondta: ténykérdés, ki az EU elnöke, de nem képviselte az EU-t, csak Magyarországot. 

10:58

Volt egy különadó, amit nem fogok megnevezni, amit ebben a mértékben nem tartottunk volna fenn, de azért tartjuk meg, mert ebből bőven ki tudjuk fizetni az uniós bírságot

 – mondta Gulyás az Mfor kérdésére. 

Tervezi-e a fogyasztóvédelem a MÁV-ot is vizsgálni a légitársaságok mellett a késések miatt? Gulyás szerint a MÁV helyzete a pályák extrém hőmérsékletben mutatott állapota miatt vis maior helyzetről van szó. A miniszter szerint a MÁV azonnal vissza fog állni a korábban elfogadott szintre, amint 30 fok alá megy a hőmérséklet. 

10:56

Békemisszió, hitel

Van-e következő békemissziós terv, merre megy a miniszterelnök? – kérdezte a Blikk. Gulyás szerint a misszió most megállt, a miniszterelnök mindenkinél járt, aki számít. A békéhez az USA és Kína tud hozzájárulni Oroszországon és Ukrajnán kívül. 

Tervez-e a kormány további hitelfelvételeket? Gulyás szerint egymilliárd euró nagy összegnek tűnik, azonban semmiképp sem gigahitel, nem kiemelkedő. Azt mondta, lesznek olyan hitelügyletek, amelyek kedvezőek az országnak, különösen, ha olyan beruházásokat támogatunk, amelyek kedvezőek az országnak. 

10:52

Migráció és bírság

Ha a bíróság ítéletét egészében végre kellene hajtani, az biztosan jobban fájna Brüsszelnek, mint Magyarországnak – jelentette ki Bóka János az RTL-nek. Gulyás Gergely ismét igyekezett hangsúlyozni a menekülthelyzet miatt kapott uniós bírsággal kapcsolatban, hogy Magyarország nem szeretné zsarolni az EU-t, azonban így nem fogják tudni megvédeni Európát a migrációtól. 

10:47

Klímaprobléma

Folyamatos problémákkal küzd a magyar egészségügy, nem, vagy alig működnek a klímák a hőségben a kórházakban. Gulyás erre az RTL-nek azt mondta, természetes és mindennapos, hogy a nem akkut műtéteket halasztják a hőmérséklet miatt. Az elmaradó műtétek aránya azonban az 1%-ot sem érték el. 

Az elromlott klímákat gyorsan meg kell javítani szerinte, de ezek speciális rendszerek a fertőzésveszély kizárása miatt. A 38-40 fokra azonban a magyar hálózat sincs felkészülve, hiszen max. 26-28 fokra tudnák hűteni a kórtermeket, ami még mindig nagyon súlyos. Állította: akkut műtét nem maradt el. 

Gulyás szerint a műtők jól állnak a klímákkal, a kórtermekben is az a jó, ha klimatizáltak. Van azonban olyan hely, ahol nem képes 20 fokra a klíma, a mediterrán országok azonban sokkal rosszabbul állnak, mint mi. Kásler Miklós kijelentését annyiban kommentálta, hogy 30-40 évvel ezelőtt nem volt arra lehetőség, hogy klimatizálják a műtőket. 

10:43

Ruszkik haza, legyen béke

– posztolta anno Német Zsolt. Előkerült ez az álláspont Orbán Viktor békemisszióján? – kérdezte az RTL. Gulyás szerint egyetértenek Némettel, de ha csak ezt hangoztatnák, akkor nem történne semmi. Ha az oroszok kivonulnának, biztos béke lenne, de Gulyás szerint ez nem reális. 

Gulyás a Lukoillal kapcsolatban ismét elmondta: szeptemberig szállítás nélkül is megvagyunk ellátási probléma nélkül. Ha új forrás után kell nézni, az többe kerülhet azonban szerinte is. A miniszter szerint Magyarország ennek ellenére nem kitett az oroszoknak. Amikor a kormány hivatalba lépett, csak két csővezeték volt, most valamennyi szomszédunk felé van – emelte ki. 

Az RTL-nek a kínai hitellel kapcsolatban nem válaszolt a Pénzügyminisztérium, Gulyás azonban nem volt hajlandó most sem konkrétumot elárulni belőle. Tuzson Bence szerint érdemes volt felvenni ezt a hitelt, ezzel a kijelentéssel Gulyás „hivatalból” is egyetért. 

10:38

„Egy győrnyi gyermek”, háború, Ukrajna

Mit követel Ukrajna Magyarországtól? – kérdezte kollégánk, Kovács Gábor. Gulyás szerint azt, hogy hagyjunk fel a békepárti politikával. A magyar kormány álláspontja szerint Ukrajna nem tesz meg mindent azért, hogy lezáruljon a háború? – kérdezte kollégánk. Gulyás szerint egy esetben tud lezárulni a háború: ha béketárgyalás lenne. 

Kitől vásárol most a Mol, kinek az olajával váltják ki a Lukoilt? Gulyás szerint a Molnak vannak forrásai, ha a Lukoil kiesik, amikor a tartalékok csökkennek, akkor lehet ellátási zavar is. Egyelőre a Mol elmondása szerint nem hív le máshonnan nagyobb mennyiséget, Gulyás pedig állítja: egyelőre nem érzékelhető a Lukoil kiesése, majd 1-2 hét múlva kiderül, mi a helyzet.

Melyik biztosi posztot célozza Magyarország, tudják-e, ki lesz már a jelölt? Bóka János azt mondta, a felkérést megkapták, Orbán Viktor jelölhet, ő is fog erről tájékoztatást adni. 

Elindult a túlzott deficit eljárás, be kell nyújtani egy hiánycsökkentési tervet. Ezzel együtt is tartja a kormány, hogy a költségvetést csak az amerikai elnökválasztás után fogják beadni? Gulyás szerint az elnökválasztás oly mértékben fogja befolyásolni a tervezést, hogy csak azután lehet majd benyújtani. A hiánycsökkentésről azt mondta, a Pénzügyminisztérium 4,5 %-os hiánnyal számolnak, 2026-ra ezt 2,9%-ra akarják levinni. Ezt ma egy ambiciózusabb cél, mint amit az EU pénzügyi tanácsa elvár. A túlzott deficit eljárásnak így szerinte nem lesz következménye. 

Történelmi mélyponton van a születésszám. Hogyan értékelik ennek tükrében a családtámogatási rendszert? Változtatni kellene valamin? Vitályos Eszter erre azt mondta, hogy a KIM szerint a támogatási rendszer nélkül „egy Győrnyi” ember hiányozna Magyarországról. Majd felmondta a propagandát: háború, infláció, ezek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy egy pár hogyan tervezi a családtámogatást. Dolgozik a minisztérium, ha lesz konkrét válasz, majd bejelentik – magyarázta. 

Gulyás Gergely szerint a születésszámcsökkenést mindig fel lehet hozni, romlik a termékenységi arányszám, erre csak azzal tud szerinte a kormány válaszolni, ha bővítik a támogatási rendszert. Kultúránk megőrzésével szeretnénk a népességet fenntartani – mondta Gulyás kollégánk azon felvetésére, hogy a migrációval szokták megoldani a népesedési problémákat. 

10:27

Hogy lehetne hatással Donald Trump az európai migrációs politikára?

– kérdezte a PestiSrácok. Gulyás magát pesszimistábbnak tartja Bakondi Györgynél, szerinte komoly változás nem jöhet ebben. 

Bóka János szerint Szijjártó Péternek homokozólapátot kellene küldenie Josep Borrell uniós külügyi főképviselőnek. Borrell Magyarországot nem nyilatkoztatta arról, hogy legyen a közös uniós külügyi ülés. 

10:21

Még több ukrán korlátozás?

A Lukoil után a többi orosz olajszállítónak a tevékenységét is korlátozhatják az ukránok – írja a Magyar Hírlap szerint egy ukrán lap. Fel van erre készülve Magyarország? Gulyás szerint Magyarország tárolókapacitása jelentős, azok közé tartozunk az EU-ban, amelynek az egyik legtöbb tartaléka van arra az esetre, ha baj lenne. Egyelőre azonban a Barátság működik, de ha Magyarország nem kap kőolajat, akkor mi sem tudunk szállítani Ukrajnának – jelentette ki a miniszter. 

Azért van kínai hitel, mert nincs uniós forrás? – tette fel a szokatlanul provokatív kérdést a kormányközeli lap. Gulyás szerint azonban nincs összefüggés. 

Senkire senkit nem szeretnénk ráengedni

mondta Gulyás a Magyar Fórum azon kérdésére, hogy a németekre és osztrákokra zúdulhatnak-e a menekültek. Ha lehetetlenné teszik, hogy megvédjük Európát, csak Magyarországot fogjuk megvédeni – mondta. 

10:13

Külügyi csúcs

Az Európai Bizottság egy intézmény, az az érdeke, hogy együttműködjön a tagállamokkal, azonban az nem fér bele, hogy megválogatják, kivel működnek együtt, kivel nem – jelentette ki Bóka János a TV2 kérdésére azután, hogy a bizottság saját külügyi csúcsot hív össze ahelyett, hogy a magyarra jönnének el a tagállamok miniszterei. Bóka szerint a bizottság nincs hatással a magyar elnökség sikerességére, hiszen mindaddig, amíg kompetens szakértők jönnek, addig rendben van a dolog. 

10:05

„Pofátlan” légitársaságok

Tucatnál is több fogyasztóvédelmi eljárás van a légitársaságok ellen – mondta Gulyás a HetiTv-nek. Ezt a „pofátlanságot” a légitársaságok addig fogják csinálni szerinte, ameddig nem kapnak esetenként 50-100 milliós bírságokat. Nyilvánvaló a fogyasztókat ért sérelem, az nincs rendben, hogy 2-5 órát, vagy egy napot is késik egy gép – mondta a miniszter. 

10:00

Felsőoktatás

A felvételizők 30%-a sérelmezte, hogy rosszul számolták a pontjaikat. Ilyen esetben milyen jogorvoslat jöhet? Ha a jogorvoslat vége az, hogy újraszámítás során bejutnának, a legalsó határon bejutók kieshetnek? – kérdezte az ATV. Vitályos Eszter azt mondta, 30%-ról nem tudnak, de mindenkinek azt ajánlotta, hogy forduljon az Oktatási Hivatalhoz. Gulyás azt mondta, az nem fordulhat elő, hogy valakit értesítenek felvételről, majd mégis kiesik. 

Az egyetemek önállóak, ezt a hibát azonban a miniszter szerint nekik kell helyrehozniuk. Az Oktatási Hivatal csupána  törvényességi felületet látja el. 

09:57

Egymilliárdos kínai hitel

Gulyás Gergely azt mondta, erre a Pénzügyminisztériumnak szükséges teljeskörű támogatást adni. Infrastrukturális fejlesztéseket szolgál a hitel. Ez szerinte a normális működés része, örülnek neki, ha több lábon tudnak állni. Egyelőre sem a hitelről nem beszélt bővebben, sem arra, hogy mire fogják költeni a pénzt. 

09:55

Amíg nincs orosz olaj, nincs pénz, EU-tagság az ukránoknak

 – mondta korábban Szijjártó Péter. Bóka János most az ATV-nek azt mondta, hogy a csatlakozási folyamat objektív kell legyen, Ukrajna a közösség tagja akar lenni, azonban a jelenleg rá vonatkozó szabályoknak sem felel meg, nem tartja azokat be, erre példa szerinte a Lukoil-döntés is. Egy ilyen döntésnek óhatatlanul a csatlakozási folyamatra is hatása lesz – magyarázta Bóka. Egyelőre azt nem mondta, hogy vétózni fognak a csatlakozási folyamatban, arról szerinte később kell döntést hozni

09:51

Vagy fizetünk, vagy vonják, választás nincs

Napi egymillió euró, plusz kétszázmillió eurós bírság a migrációs politika miatt – fizetni fognak? Ha igen, mikortól? – kérdezte az ATV újságírója. Gulyás Gergely azt mondta, hogy a jogi helyzet világos: az ítélet meghozatalától számít, akkortól kellene fizetni. Vagy fizetünk, vagy levonják – magyarázta Gulyás. Azt mondta, először felszólítanak, ezt a kormány már megkapta, de még nem reagált rá, hiszen a határidő szeptember elején jár le. Viszont Magyarország szerinte nincs abban a helyzetben, hogy az ítéletnek ne tegyen eleget. 

Valakinek ezt viszont meg is kell fizetnie – jelentette ki a miniszter. Szerinte a különadók közül van olyan, amely alakulhatott volna másképp is, ha más döntés születik. 

A miniszter arról beszélt, hogy a tranzitzónákat felszámolták, ez azonban a bíróság szerint nem megfelelő végrehajtása ítéletüknek. Gulyás azt mondta, a megfelelő végrehajtás feltételezhetően az lett volna, ha az emberek átmehetnek az országon. Az ítélet ellen bár most Magyarország tiltakozik, de leginkább az osztrákoknak és a németeknek kellene – jelentette ki. 

09:48

Lukoil

Három napnál hosszabb időre van szükség ahhoz, hogy az EU értelmezze Ukrajna olajelzárós lépését, Bóka erre az ATV-nek azt mondta, a bizottsággal nem az erről beszámoló Financial Times hasábjain kommunikálnak. A bizottság kérdéseket tett fel a magyar és a szlovák félnek is, ezek alapján tudnak majd döntést hozni – jelentette ki a miniszter. Azt várják a bizottságtól, hogy az EU-Ukrajna társulási szerződésben foglaltaknak fognak érvényt szerezni. 

Bóka szerint nehéz látni, hogy miért áll Ukrajna érdekében, hogy diszkriminatív lépéseket hozzon. Azt nem tudta megmondani az ATV kérdésére, hogy mi lesz a kormány következő konkrét lépése az ügyben, de gyors döntést várnak a bizottságtól, attól függenek a következő lépéseik. 

09:46

Kialakulóban van kormánypárt és ellenzék az EP-ben

– mondta Gulyás az Origónak. Demokratikus politikai kultúráról viszont szerinte az EP-ben nem lehet beszélni. 

A propagandalap rákérdezett arra is, hogy mit gondol Gulyás arról, hogy a Tisza Párt elnöke elhallgatta, hogy Radnai Márk az alelnök. Gulyás szerint érthető, hogy nem számoltak be Radnairól, az erőszak a politikában elfogadhatatlan, ha már ebben sincs konszenzus, az nagy baj. 

Magyar Péter az Origo szerint hűséget fogadott Ursula von der Leyennek és Manfred Webernek, mindkettejüket magyarellenesnek is nevezte propagandistájuk. Gulyás szerint a Néppárt balra tolódása évtizedes jelenség, Magyar Péter egy olyan pártcsaládhoz csatlakozott, amely Magyarország ellen dolgozik. 

09:43

Mások ilyen kijelentések miatt szoktak a közéletből távozni, ő ezzel lépett be

– így kommentálta Gulyás, hogy Radnai Márk, Magyar Péter pártjának alelnöke újságírókat fenyegetett ujjuk eltörésével. 

Migráció, Brüsszel, Ukrajna

Milyen lépéseket tehet a kormány az Európai Bíróság Magyarországot a migrációs politikája miatt elmarasztaló ítélete ellen? – kérdezte a Magyar Nemzet. Bóka János erre válaszolva azt mondta, a Bizottság szeptembertől áll készen konzultációra a kormánnyal a témában. A kormány pozícióját azonban az emberek akarata határozza meg igazán, valamint az Alaptörvény rendelkezései is. Mindeddig szerinte Magyarország saját határai mellett az EU-s határokat is védte, az EU viszont nem támogatta sehogy a határvédelmi törekvéseket. Hozzátette, hogy ha a bírósági ítéletet végrehajtják, akkor „a 2015-ös képekkel fogunk újra találkozni”. Hogy ezalatt pontosan mit is ért, nem árulta el, a kormánylap munkatársa pedig nem kérdezett rá vissza. 

Gulyás Gergely a Magyar Nemzet az ukrán olajkorlátozásra vonatkozó kérdésére azt mondta, abban vagyunk érdekeltek, hogy Ukrajna állítsa helyre azt a helyzetet, amelyben Magyarország hozzáfér az orosz olajhoz. Szerint az uniós országok hipokriták a kérdésben. Az EU gazdasági sikereinek kulcsa volt az orosz olaj – jelentette ki. A miniszter szerint Ukrajna „teljes egészében működésképtelen”, részben Magyarország tartja el.

09:34

Kirekesztett Patrióták

Jogi úton próbálnának alelnöki pozíciókat szerezni a Patrióták, mi az oka annak, hogy a balliberális oldal elszigetelné őket? – kérdezte a Hír Tv. Gulyás szerint objektív, hogy melyik frakciónak mennyi tisztség járna, ezt szegte meg az EP, a miniszter állítja, hogy a politikai kultúra hiányzik az EP-ből. Azt mondta, bár nincs elájulva a magyar színvonaltól sem, de itt magasabb a színvonal, mint az EP-ben. 

A kormánycsatorna szerint a kínai biodízelt is megvámolná Brüsszel, nem ellentmondásos az EU klímapolitikája? – kérdezte kollégájuk. Bóka János azt mondta, komoly politikai vita van erről az EU-ban. Ha az európai zöldipar nem erősödik meg, akkor illuzórikussá válnak a klímacélok, ez pedig a kínai közreműködés nélkül nem képzelhető el. 

Várható-e újabb babaváró támogatás? Vitályos szerint nem, nincs most napirenden a családtámogatások bővítése. 

09:33

A közmédia kezd

Mármint a kérdezők közül. Munkatársuk szerint Brüsszel nem siet Magyarország védelmére az elzárt orosz kőolaj ügyében, kérdést azonban nem tett fel. Gulyás azt mondta, többet vártak az uniós intézményektől. Szerinte a jelenlegi helyzet csak a felhalmozott készletek miatt nem okoz komoly problémát. Sajátos Stockholm-szindrómának nevezte, ahogy Ukrajnával kapcsolatban viselkedik az EU. 

Előfordulhat, hogy Kijev úgy zárta el az olajcsapot, hogy előtte Brüsszellel egyeztetett? „Azt nem állítom, hogy a felvetés logikátlan” – mondta Gulyás. 

09:30

1,7 milliárd forintból valósultak meg beruházások az utóbbi időben

130 millió forintból bölcsőde, 60 millióból új esetkocsi a dunakeszi mentőállomásnak, 215 milliós kisvasút – részletezte Vitályos. 

09:27

„Ezüstérmes” a pedagógusképzés Vitályos szerint a felvételizők között

Növeltük az egyetemek vonzerejét – jelentette ki Vitályos, amikor a pontszámokról beszélt. Négyből hárman bekerültek, tízből nyolcan állami ösztöndíjas van – tette hozzá. Nőtt a mesterképzésben felvettek létszáma is elmondása szerint. A legnépszerűbb képzési terület a gazdaságtudomány volt, ezüstérmesnek mondja a pedagógusképzést. Többen akarnak természettudományos tanárok is lenni – állította. 

Azt mondta, mindazoknak, akiknek kérdései lennének a pontszámítással kapcsolatban, az Oktatási Hivatalt kell keresniük. 

09:26

Családtámogatás

Erről Vitályos Eszter beszélt, szerinte a cél az, hogy a speciális adóformákat választó vállalkozóknak is elérhetőek legyenek a támogatások. A kormány szerint számukra nehézség, hogy nem a teljes bevételük tekinthető a jövedelmüknek, így kisebb kölcsönt tudtak csak eddig felvenni. Így a kormány úgy döntött, hogy bevételük legalább 50%-át számíthassák be jövedelemként igénylésként, mindemellett csak egy év társadalombiztosítást írnak elő nekik. 

09:24

Néhány eredmény

Bóka szerint védelmiipari állandó munkacsoportot állítottak fel, sőt, elvi megállapodás van már a jövő évi költségvetésről. 

A miniszter azt mondta, november 7-én lesz csúcstalálkozója az Európai Politikai Közösségnek, egy nappal később pedig informális tanácsülés is lesz.

09:17

EU-s elnökség

Erről Bóka beszélt, ő azt mondta, hogy az elnökség első szakasza lezárult, a nyári szünet előtti utolsó esemény jövő héten lesz, azon az európai országok parlamentjeinek uniós bizottságainak tagjai fognak részt venni. A munkát a nyári szünet után szeptemberben folytatják. 

Eddig hat tanácsülés volt, volt olyan ülés, ahol az EU versenyképességét elemezték, a mesterséges intelligenciáról és az elektromos autózásról beszéltek. Üléseztek az energiaügyi miniszterek is, itt a 2030-ig szóló energiapolitikai tervekről volt szó az uniós energiahálózat mellett. A belügyminiszterek között a migráció és a biztonsági helyzet volt a téma, az egészségügyi miniszterek pedig a szervadományozásról és a szív- és érrendszeri betegségekről beszéltek. Arról Bóka nem mondott semmit, hogy a külügyminiszterek között miről volt szó, csak annyit mondott, hogy július 22-én találkoztak. 

Emellett munkacsoportok is egyeztettek Bóka elmondása szerint. 

09:16

Gyalázat, tűrhetetlen, vérlázító

– így jellemezte Gulyás, hogy az Európai Bíróság elítélte Magyarországot a migrációs ügyben. Szerinte az országgal szemben soha korábban nem látott ellenszenvvel van a bíróság.  

A miniszter szerint Magyarország úgy védte meg az uniós határt, hogy közben ahhoz érdemi támogatást az EU-tól nem kapott. A magyar kormány szeretne a bizottsággal megállapodni, de ha az eredmény az lesz, hogy nem maradhat a határvédelem, a magyar határt akkor is meg fogják védeni, de azt nem tudják garantálni, hogy a menekültek nem fognak eljutni Ausztriába, Németországba. 

09:14

Bóka János

 azt mondta, az EU és Ukrajna között társulási megállapodás van, ezt Ukrajna megsértette. Így a tagállamoknak jogukban áll konzultációt kezdeményeznie a bizottságnál, annak három napja van megkezdeni a tárgyalásokat. Ha ez nem történik meg, bíróságra lehet menni, több válaszlépésre is lehetőség van a miniszter szerint. A magyar kormány vizsgálja azt is, hogy további szabályokat sért-e Ukrajna lépése. 


Elzárták az olajat, Gulyás az ukrán áramimportról beszél

Gulyás Gergely azzal kezdte, hogy a kormány tegnapi ülésén tárgyalt a háborúról és annak következményeiről. Most újabb nehézséggel szembesültek, ez szerinte nem az orosz támadás következménye, hanem annak, hogy Ukrajna a kőolajszállítás leállításával zsarolja Magyarországot és Szlovákiát. 

A kormány szerint Ukrajna azt a két országot zsarolja, amelyek kiállnak a tűzszünet és béketárgyalások mellett. Gulyás szerint ezt az is bizonyítja, hogy a Lukoil nem tud szállítani, bár nincs szankciós listán. Mindemellett a Rosznyeft orosz cég tud Csehországba és Lengyelországba szállítani. Ez Gulyás szerint ellentétes az uniós megállapodásokkal is, hiszen Magyarország az ellátásbiztonságát orosz olaj nélkül nem tudja biztosítani, Százhalombattán az orosz olajra álltak rá, nem lehet átállítani a finomítót egyik pillanatról a másikra. 

Ha a helyzet nem oldódik meg, akkor üzemanyaghiány is lehet, de a probléma nem azonnal, szeptemberig kell megoldás – jelentette ki a miniszter. 

Ukrajna eközben az áramot Magyarországtól veszi, fogyasztása mintegy 40 százalékát innen szerzi be. Magyarország azonban a miniszter szerint nem akarja viszontzsarolni Ukrajnát, de „az nem járja, hogy ők bennünket zsarolnak”. A magyar fél felkérte az Európai Bizottságot, hogy közvetítsen. 

09:07

Kezdődik a kormányinfó

Megjöttek a miniszterek és Vitályos Eszter kormányszóvivő is.  Ezúttal a kormányinfót Gulyás gerincműtétje óta először nem ülve, hanem állva tartják. 

Forrás

Hirmagazin.eu

ElőzőÓnodi Henrietta szívrohamot kapott, súlyos állapotban kórházban van a legendás tornász – videó
KövetkezőVilágbajnokságon taroltak a miklósi mazsorettek– videó
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza