Leküzdött és megölt egy grizzly medvét egy 72 éves férfi Montanában, Columbia Fallstól nem messze – írja a New York Post. A férfi egyedül gyűjtött bogyókat egy nemzeti erdő területén július 18-án, amikor egy nőstény példány felbukkant.

A montanai vadvédelmi és parkszolgálati hivatal szerint a férfi súlyos sérüléseket szenvedett, a medvével való dulakodás közben pedig elsütötte fegyverét, megölve a grizzlyt.

Dillon Tabish szóvivő kiemelte: a medve valószínűleg egy anyaállat volt, amely bocsait próbálta védeni. A vadvédelmi dolgozók megkezdték a kicsik felkutatását, hogy mi lesz a sorsuk, az életkoruktól függ, ha elég idősek már, akár el is boldogulhatnak a vadonban.

A támadás napján a Yellowstone Nemzeti Parktól északra fekvő Gardner város környékén házakba tört be és élelmet lopott egy másik grizzly. Az állat nem sebesített meg senkit, de végül kilőtték.

Előfordul, hogy a szakértők befogják, illetve elszállítják a problémás példányokat, ha viszont azok ragadozó magatartást mutatnak emberekkel szemben, kilövik őket. Wyoming nyugati részén, Idaho keleti részén és Montana nyugati részén mintegy 2000 grizzly él.

Forrás

Hirmagazin.eu