Kezdődik az enyhülés.

Frissítően indul a reggel, az ország legtöbb pontján 20 fokot mutat a hőmérő, ami a nap folyamán ugyan gyorsan kúszik majd felfelé, de maximum 34 fokra melegszik a levegő. A HungaroMet tájékoztatása szerint erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, amiből intenzív zivatarok alakulhatnak ki.

Kiadták a figyelmeztetést, heves viharok jöhetnek

A hirtelen kialakuló záporok, zivatarok főként az ország középső harmadában, a Duna vonalában, valamint attól keletre fordulhatnak elő. Számuk a késő délutáni órákban sokasodhat meg. A tájékoztatás szerint a zivatarokat elsősorban felhőszakadás kísérheti:

rövid idő alatt akár 25-30 milliméter, az egymást követő intenzív cellákból akár 50 milliméter csapadék is hullhat, de a domborzati viszonyok függvényében, elsősorban az Északi-középhegységben villámárvíz is létrejöhet.

A meteorológusok arra is figyelmeztetnek, hogy az intenzív gócokban jégeső is kialakulhat, amelyet óránként 90 kilométeres erősségű széllökések kísérhetnek.

Az Alpokalja és az Északi-középhegység nagyobb részének kivételével ma is többfelé alakulhat 25 fok felett a napi középhőmérséklet. Ma még a Dél-Alföldön nagyobb területen érheti el, haladhatja meg a 27 fokot a középhőmérséklet értéke.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 34 fok között alakul. Késő estére 20 és 27 fok közé hűl le a levegő.

Facebook-post

Úton a hidegfront, szerdán érkezik a megváltás

Már csak egyet kell aludni, hogy a hetek óta tartó kánikulai időszak után kicsit fellélegezzünk, ugyanis szerdán megérkezik egy hidegfront, ami legkésőbb csütörtökre a Dél-Alföldön is véget vet a kánikulának.

A lehűlés azonban nem lesz tartós, mondhatni három napig tart majd a csoda, és ezzel együtt az örömünk.

Forrás

Hirmagazin.eu