Egy szénsavasvíz készítővel bármikor élvezhetjük a pezsgést

Budapest, 2024. július 22.  – A nyári forróságban a hűs szénsavas víz kiváló szomjoltó lehet. A felfrissülés érzetéhez azonban már nincs szükség arra, hogy palackozott üdítők hazacipelésével terheljük önmagunkat, vagy családtagjainkat. A LAICA olyan megoldást kínál, ami nemcsak szeretteinknek, de a bolygónak is jó.

Még jelenleg is tart a Műanyagmentes július. Ennek a kezdeményezésnek az a célja, hogy felhívja a figyelmet az egyszerhasználatos műanyagok csökkentésére. Ezek ugyanis alapvetően felelőssé tehetők azért, hogy a természetes környezetben, valamint bizonyos élő szervezetekben már kimutatható a mikroműanyag jelenléte kisebb-nagyobb koncentrációban.

A Műanyagmentes Július (Plastic Free July) eredetileg Ausztráliából indult 2011-ben. Azóta globális mozgalommá nőtte ki magát. „Ez a kezdeményezés kiváló alkalom arra, hogy változtassunk az életmódunkon. És mikor máskor kezdjünk bele, mint akkor, amikor a legtöbb frissítőt fogyasztjuk az évben?” – hívta fel a figyelmet Mátyás Zoltán, a LAICA termékeket forgalmazó Silko Five Kft. ügyvezető igazgatója.

laica
laica

A mikroműanyag-szennyezés megállítására immáron az Európai Unióban is rendkívül nagy hangsúly helyeződik. Az EU célul tűzte ki, hogy 2030-ra 30 százalékkal csökkenti a környezetbe, illetve a levegőbe jutó mikroműanyag mennyiségét. A szigorítás kifejezetten az 5 mm-nél kisebb mikroműanyag darabokra vonatkozik. Ezeket az egyes termékekhez egyébként szándékosan adják hozzá és emiatt évente legalább 42 ezer tonna mikroműanyag kerül a környezetbe az Európai Kémiai Ügynökség számításai1 szerint. Az újra felhasználható műanyag gyártmányok mindez jelentősen csökkenthető lenne.

A LAICA a környezet védelme és a felhasználók kényelme érdekében megalkotta a saját szénsavasvíz készítő gépét, amely valós alternatívát nyújt a PET-palackos üdítők fogyasztásával szemben. Ezek legyártása nem kevés energiával és CO2-kibocsátással bír, míg a LAICA szénsavasvíz készítőjénél csak csapvízre van szükség, amit javasolt előtte vízszűrős kancsóban, vagy csapra szerelhető szűrővel megtisztítani.

A készülék segítségével gombnyomásra készíthető buborékos frissítő. „A testreszabható buborékszint lehetővé teszi, hogy a szénsavas vizet saját ízlésünknek megfelelően alakítsuk. Az újratölthető szénsavasító palack pedig több ezer eldobható PET-palack kiváltásától óvja meg Földünket” – tette hozzá Mátyás Zoltán. Hozzátette: az új LAICA szénsavasító készülék személyében ráadásul egy stílusos, tetszetős megjelenésű géppel dobhatjuk fel konyhánkat.

1 – Forrás: https://www.europarl.europa.eu/RegData/etudes/BRIE/2024/760442/EPRS_BRI(2024)760442_EN.pdf

LAICA

A LAICA története 50 évvel ezelőtt kezdődött Olaszországban, amikor a Moretto-család megalapította azt a vállalkozást, amely háztartási kisgépek és vízszűrő eszközök gyártására specializálódott. 1992-ben az alapítók gyerekei vették át az irányítást és a vállalat kilépett a nemzetközi piacokra. Ma LAICA már öt kontinensen ismert elsősorban az egyszerű, biztonságos és technológiailag fejlett szűrőrendszereknek köszönhetően. A cég termékeit olasz dizájn, kreativitás és innovatív kialakítás jellemzi. A kutatás-fejlesztési központ, a minőségi és tervezési irodák, a CAD Engineering, valamint a szűrőkannák és patronok gyártóüzemei ​​Vicenzában találhatók.

A LAICA termékek kizárólagos hazai forgalmazója a Silko Kft, 15 éves tapasztalattal értékesíti az olasz gyár termékeit.

Sajtókapcsolat:

Aranyi Péter

+36-70-316-42-38

[email protected]