Életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel szállítottak el egy postást Kelebiáról, miután a nagy hőségben összeesett az utcán és eszméletlen állapotban találtak rá járókelők.

Az eset még szerdán történt, egy nappal azután, hogy a településen megdőlt az országos napi melegrekord 41,6 fokkal. Ez az érték csak három tized fokkal maradt el a Magyarországon hivatalosan valaha mért legmagasabb, 41,9 foknál, amit 2007 júliusában a közeli Kiskunhalason mértek.

vármegyei hírportál úgy tudja, hogy helyettesíteni vezényelték át a kiskunhalasi postást Kelebiára, ahol szerdán kerékpárral kézbesítette a küldeményeket, azonban a rendkívüli hőségben összeesett. Később helyiek találtak rá a földön eszméletlenül fekvő postásra, akihez azonnal mentőt hívtak.

Egy mentőautó és egy mentőhelikopter is érkezett a helyszínre, információink szerint a férfi hosszú ideje feküdt eszméletlenül a tűző napon, mire rátaláltak, teste nagyon átforrósodott, 43 fokra hűtötték vissza a testhőmérsékletét, stabilizálták az állapotát, utána indult el vele a mentőhelikopter a halasi kórházhoz.

A baon.hu információi szerint az intenzív osztályon kapott szakszerű orvosi kezelést, azonban a gondos ellátás ellenére sem tudták megmenteni az életét, később meghalt.

Forrás

Hirmagazin.eu