A kukoricát éppen a virágzás idején éri a sokkhatás, a Duna–Tisza közén már most is nagyon komoly az aszály.

36–38 fokos hőség vár az országra egészen szombat estig, és azt követően sem hűl le sokkal a levegő hőmérséklete a jövő héten. Az aszálytérkép szerint már most súlyos a helyzet a Duna–Tisza közén.

A Mezőhír cikke szerint a kukoricát megint a virágzás idején éri a sokkhatás, a furulyázó állományok állapota hamarosan kritikussá válik.

A gazdaság és az üzleti élet legfrissebb hírei az Economx.hu hírlevelében.Feliratkozom

Mindezek alapján pedig nagy valószínűséggel kijelenthető, hogy elbúcsúzhatunk a jó kukoricaterméstől.

A napraforgó is kezd felszáradni a két folyó közé zárt gyengébb földeken, az ország többi részén azonban még bírja a hőséget, de hetekig ez a növény sem képes víz nélkül ellenállni a kánikulának. Az állományok javában virágoznak, a déli megyékben már van, ahol el is virágzottak.

Az árak miatt a gazdák kis túlzással csak reggel döntik el, hogy mit vetnek el délután, de a magatartásuk érthető, hiszen ők is profitban gondolkodnak – hangzott el a Corteva mezőgazdasági háttérbeszélgetésén.

Forrás nyomán

Hirmagazin.eu

ElőzőLegyen ez a Te recepted, légy Te, aki segítesz másoknak!
KövetkezőMecsekről a Fehérvár ralira – képek
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.