Vármegyénkben is számos munkahelyre várják a fiatalokat nyáron. A Nyári diákmunka 2024 programra hétfőtől regisztrálhatnak a nappali tagozaton tanulók.

Mintegy 19 ezer diákot várnak országszerte a Nyári Diákmunka 2024 programban. Vármegyénkben is számos munkalehetőséget kínálnak azoknak a fiataloknak, akik a vakáció alatt pénzt szeretnének keresni. 

Vármegyénkben is számos munkahelyre várják a fiatalokat nyáron. A Nyári diákmunka 2024 programra hétfőtől regisztrálhatnak a nappali tagozaton tanulók.
Dr. Kancz Csaba főispán (balra) elmondta, hogy a Nyári Diákmunka 2024 programra a vármegyéből is várják a tanulókat 
Fotó: Flajsz Peter

A Nyári Diákmunka 2024 programról Tatán, a várteraszon tartott sajtótájékoztatót dr. Kancz Csaba főispán. 

Népszerű a nyári diákmunka

– Én azt gondolom, hogy ez egy kiváló lehetőség arra, hogy tapasztalatot szerezzenek a diákok. És kiváló lehetőség arra, hogy megismerjék azt az érzést amikor egy munkahelyen megbecsülik a munkájukat, vagy kijavítják az esetleges hibáikat – magyarázta a főispán, aki kiemelte, hogy országos szinten komoly forrást biztosítottak a program számára. 

– A program támogatására 3,8 milliárd forint áll rendelkezésre és mintegy 19 ezer fiatal részvételére számít a kormány. A keresetük jelentős része a fiatalok zsebében marad, hiszen a 25 év alatt személyijövedelemadó mentességet kapnak – árulta el dr. Kancz Csaba, aki hozzátette, hogy az adható összeg a garantált minimálbérhez igazodik. Kitért arra is, hogy két nagy foglalkoztatási területre keresnek diákokat a nyáron. Az egyik az önkormányzati intézmények, ahol legnépszerűbbek az üdüléssel, vízfelületekhez kapcsolódó munkák, de sokan vállalnak a hivatalokban, vagy a tudomány területén is feladatot. Ebben az esetben a támogatás száz százalékos, amit a kormány teljes egészében átvállal. A második nagy terület a magánszektor, ahol négy munkakörben várják a fiatalokat: vendéglátás, turizmus, mezőgazdaság, illetve az erdőgazdaság. Itt a költségek 75 százalékát vállalja át az állam. A főispán arról is beszélt, hogy hol tudnak jelentkezni a fiatalok a nyári diákmunkára. 

– Június 17-től, hétfőtől hat helyszínen, hat járási hivatal várja a diákok jelentkezését. Munkatársaink minden olyan információt el tudnak mondani, amire szükségük van a jelentkezőknek. Nagyon reméljük, hogy minél több fiatal használja ki ezt a nagyszerű lehetőséget idén is – tette hozzá.
Purgel Zoltán, Tata alpolgármestere elmondta, hogy Tatának is nagyon fontos a program, minden évben mintegy 100-150 fiatalnak tudnak nyári diákmunkát biztosítani.  
– Pénteken nyílik a Fényes Fürdő, oda is tudnak jelentkezni akár a diákok a nyári munkára – javasolta az alpolgármester.

A múzeum is várja a diákokat. 

Kuny Domokos Múzeum is minden évben csatlakozik a Nyári Diákmunka programhoz. Dr. Schmidtmayer Richárd igazgató elmondta, hogy sokan nem is tudják, hogy milyen sok fajta munka közül választhatnak a diákok. 

– Fontos kiemelni, hogy a múzeum vármegyei hatókörű, így nem csak a tatai járásból érkeznek hozzánk diákok. A jelentkezők válogathatnak a nyári táborok, közönségforgalmi terek kisegítésében is tudnak segíteni. De talán a legnagyobb népszerűségnek a tatai ásatás örvend, ahol a leletek előkerülésében tudnak élményt szerezni a fiatalok. De a vár falain belül is találnak maguknak feladatot, gyűjteményi munkában is tudnak segíteni a fiatalok, ahol a vármúzeum kiállítási anyagaival is megismerkedhetnek – sorolta a lehetőségeket. 

Forrás

Hirmagazin.eu

ElőzőBerobban a nyár – mutatjuk, mikor készüljön 30 fokra, mikor esőre
KövetkezőMagyar Péter a háborúpárti Manfred Weberrel találkozik
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza