A jövő pénteken kezdődő Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott 3-0-ra legyőzte szombaton az izraeli csapatot a debreceni Nagyerdei Stadionban rendezett barátságos mérkőzésen.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese az első perctől kezdve magához ragadta a kezdeményezést, így Sallai góljával és gólpasszával, valamint Varga Barnabás duplájával 22 perc alatt háromszor talált a rivális kapujába. A folytatásban nagy izgalmat okozott, hogy a csapatkapitány Szoboszlai Dominik a combját fájlalva cserét kért, az orvosi stáb pedig ápolta a Liverpool légiósát. A hajrában adódtak még lehetőségek a magyarok előtt, de az eredmény már nem változott.

A magyar válogatott jövő szombaton kezdi meg szereplését a németországi Eb-n, amikor Kölnben az A csoport első fordulós meccsén a svájciakkal találkozik.

Barátságos mérkőzés:
Magyarország-Izrael 3-0 (3-0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 19 900 néző, v.: Cláudio Filipe Ruivo Pereira (portugál)
gólszerzők: Sallai (11.), Varga B. (19., 22.)

Magyarország: Gulácsi – Lang (Fiola, a szünetben), Orbán, Szalai A. – Bolla, Nagy Á., Styles (Kleinheisler, 41.), Kerkez (Nagy Zs., 78.) – Sallai (Gazdag, a szünetben), Szoboszlai (Csoboth, 57.) – Varga B. (Ádám, 57.)
Izrael: Glazer – Dasa, Hofmeister (Safuri, 30.), Shlomo, Arad (Nachmias, 30.), Gropper – Shamir (Gordana, 30.), Lavi, Kinda (Peretz, a szünetben) – Biton (Altman, 91.), Baribo (Melamed, 69.)

A kora esti időpont ellenére 30 Celsius-fok körüli hőség fogadta a játékosokat a pályán, de az már a középkezdésnél látszott, hogy Marco Rossi tanítványai elsősorban a támadásokkal akarnak foglalkozni ezen a mérkőzésen. Alig hat percet kellett várni az első hazai lehetőségre, Szoboszlai Dominik remek egyéni megmozdulás után elhúzott a jobb oldalon, centerezését pedig látványos mozdulattal vágta a keresztlécre Varga Barnabás. Ezt megelőzően az izraeliek is veszélyeztettek egy alkalommal, de a védelemnek kisebb bizonytalankodás után sikerült felszabadítania.

Negyedóra sem telt el és megszerezte a vezetést a magyar válogatott, amely igyekezett óvni a labdát, ugyanakkor Sallai és Szoboszlai is kifejezetten szabadon futballozhatott, ez pedig többször is megzavarta az ellenfelet. Kisvártatva már két gól volt a hazai előny, sőt, a harmadik magyar találatra is csupán néhány percet kellett várniuk a drukkereknek: a ferencvárosi Varga Barnabás három perc alatt duplázott és megnyugtatóvá tette a vezetést.

Fordulás után a cserékkel felfrissített magyarok továbbra is kreatívan játszottak, a csapatkapitány Szoboszlai viszont a combját fájlalva cserét kért az 56. percben, az orvosi stáb pedig – még a pályán – ápolta is a Liverpool légiósát. A cserék pályára lépésével megváltozott a meccs képe, Izrael felbátorodott és többször veszélyeztetett, gólt azonban nem kapott a hazai együttes.

A hajrában ismét a magyar válogatott játszott fölényben, Nagy Zsolt a kapufát is eltalálta egyszer, de az eredmény a lefújásig már nem változott.

Magyarország- Izrael 3:0. Gratulálunk a fiúknak!

Kép és forrás

#magyarország#izrael#foci#győzelem#miavéleményed#monddmegte#tiktok#hirmagazin,

Hirmagazin.eu

ElőzőKijöttek az első részvételi adatok: ennyien még sosem szavaztak
KövetkezőVálasztásnapi meglepetés: az Orbán Viktor Akciócsoport olyat tett, amire senki sem gondolt
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza