Saját alkalmazottai rendkívül érzékeny adatai szivárogtak ki.

Személyi igazolványok, útlevelek, bűnügyi nyilvántartás kivonatok és munkatapasztalatokat igazoló dokumentumok is szerepeltek azok között a személyes adatok között, amelyeket az Európai Parlament alkalmazottainak adatrendszeréből loptak el

 – derült ki egy belső május 22-i e-mailből, amely az Euractiv birtokába jutott.

Az Európai Parlament értesítette munkatársait az adatvédelmi incidensről a PEOPLE nevű toborzási alkalmazásban, amelyet nem állandó alkalmazottak felvételére használnak. Az adatvédelmi incidens 2024 elején történt, és április 25-én erősítette meg egy főigazgató e-mailben.

Május 22-én, szerdán egy új e-mail, amelyet a PEOPLE alkalmazás csapata küldött és amelyet az Euractiv látott, részletezte az egyes alkalmazottak számára, hogy mely dokumentumok voltak érintettek az adatvédelmi incidens során. Az itt látott e-mailekben szinte 

az összes feltöltött dokumentumot érintette a probléma.

Az elemzést követően minden aktív és nem aktív felhasználó részletes információkat kapott 05/22-én, az európai adatvédelmi biztos (EDPS) ajánlásának megfelelően” – mondta a Parlament szóvivője.

Az egykori parlamenti alkalmazottakat is értesítették e-mailben, hogy néhány személyes adatuk érintett volt, beleértve néhány esetben a már nem naprakész adatokat is.

Még mindig nem ismert, hogy az adatvédelmi incidens hackelés vagy más sérülékenység eredménye volt-e.

 A Parlament szóvivője nem kommentálta a kérdését, hogy hány ember érintett. A PEOPLE alkalmazást, egy HR-eszközt, az adatvédelmi incidens után deaktiválták. A munkatársakat arra utasították, hogy állítsanak be új jelszavakat, és legyenek óvatosak a gyanús üzenetekkel szemben.

Az európai adatvédelmi biztos és Luxemburg nemzeti hatósága még mindig vizsgálják az incidenst. 

Az érintett dokumentumok közé tartoznak a polgári státusz, lakóhely és tartózkodási hely, oktatás vagy tapasztalat, katonai kötelezettségek, becsületbeli nyilatkozatok, egyéni jogosultság megállapításához szükséges dokumentumok és szerződések is.

A Parlament kiberbiztonsági szakértői és a luxemburgi rendőrség „folytatják a mélyreható elemzést az incidens körülményeinek tisztázása érdekében” – tette hozzá a Parlament szóvivője.

Forrás

Hirmagazin.eu

ElőzőElőkerült a Magyar Péter-féle Tisza Párt alapítójának ügynökaktája
KövetkezőHideg zuhany: lehet, hogy semmi nem lesz az ország legdrágább autópályájából
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza