Megtalálták a Verőcénél történt hajóbaleset negyedik áldozatának holttestét – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Facebook-oldalán csütörtökön.

A 28 éves fiatal nő holttestét Sződligetnél találták meg, több embert még keresnek – írták.

Szombat éjjel a Dunán Verőcénél egy kishajó ütközött egy szállodahajóval. A kishajón nyolc ember tartózkodott: egynek sikerült sérülten partra jutnia, nem sokkal később  megtalálták egy férfi holttestét Verőcétől délre a Duna-parton, majd egy női holttestet a Megyeri hídnál. Szerdán bukkantak rá a harmadik áldozat, egy 19 éves fiatalember holttestére Vác és Sződliget között, csütörtökön pedig a negyedikre.

A szállodahajó cseh kapitányát hétfőn segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. Szerdán a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája bűnügyi felügyelet alá helyezte.

A bíróság a szerdai döntés kapcsán többek között azt közölte: az eljárás eddigi adatai szerint a kisgéphajó vezetője ittas volt, járművét „a folyó teljes szélességét kihasználva, indokolatlan irányváltoztatásokkal irányította”, egyenesen a szállodahajó felé kormányzott, majd hirtelen jobbra, de ekkor az ütközést már nem tudta elkerülni, nagy sebességgel nekiment a nagy hajónak.

A kisgéphajót és utasait a szállodahajó maga alá gyűrte. Bár a szállodahajó kapitánya észlelte a becsapódást, anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy a jármű mivel ütközött, változatlan sebességgel továbbhaladt, nem segített a baleset sérültjeinek, a vízbe esett személyeknek, és a szállodahajó személyzetét sem értesítette, a mentési protokollt sem hajtotta végre.

Forrás

Hirmagazin.eu

Előző„Ez rémálom” – épül a metróvonal Róma történelmi kincsei közé fúrva
KövetkezőA Magyar Kajak-Kenu Szövetség felfüggesztette Csipes Ferenc edzőt
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza