A mobiltelefonok terén is érezhető az izgalom csökkenése, így inkább olyan készülékek ragadják magukhoz a figyelmet, mint a Poco X6 Pro vagy a Nothing Phone 2a, melyek a szemtelen ár/érték arányukkal hódítanak.

A Samsung Galaxy A55 sem hagyható figyelmen kívül, bár nem a legvillámgyorsabb hardvert kínálja, mégis érdemes figyelembe venni az Android 14 és a One UI 6.1 4 + 1 éves rendszertámogatását, valamint az IP67 alapú por- és vízálló védelmét. A jól megépített alumínium és üveg ház pedig biztosítja a megbízhatóságot.

Azonban a csomagolás kissé hiányos lehet: hiányzik belőle a tok, fólia és adapter, ami kissé kiábrándító lehet azok számára, akik azonnal használatba szeretnék venni a készüléket. Emellett a töltési sebesség is lassú, és a vastag kávák is lehetnek egy kis bosszúsági forrás.

Az A55 azonban mégis jó ár/érték arányt képvisel, és a szoftver és a konstrukció simán hozza a megbízható középszintet. A kijelző kiváló minőségű, kiemelkedően világos és jól kalibrált színekkel rendelkezik, és mindig aktív kijelzőfunkciót kínál. A Samsung azonban már nem tud ezzel kiemelkedni a piacon, hiszen vannak olyan riválisok, mint a Poco X6 Pro, amelyek élesebb képernyőt és kevesebb kávát kínálnak.

A Galaxy A55 közepes teljesítményű hardvert kínál, de még mindig elegendő a mindennapos használathoz. A GPU hatékony és a játékok simán futnak rajta. A One UI 6.1-es felület jól optimalizált, bár hiányzik néhány intelligens funkció a csúcsmodellekhez képest.

Összességében a Samsung Galaxy A55 versenyképes választás lehet azok számára, akik közepes teljesítményű, megbízható készüléket keresnek jó ár/érték aránnyal. A jól megtervezett konstrukció és a tartós kialakítás miatt hosszú távon is megállja a helyét.

Hirmagazin.eu