Joshua Dean állítólag egészséges volt egészen két héttel ez előttig.

Seattle Times jelentése szerint kedd reggel egy másik Boeing-szivárogtató is életét vesztette. A 45 éves Joshua Dean, a Spirit AeroSystems korábbi minőségellenőre egy gyorsan lefolyó rejtélyes fertőzés következtében hunyt el. 

Dean állítólag egészséges volt egészen két héttel ez előttig, amikor kórházba került. A tüdőgyulladás végzett vele, melyet influenzavírus és kórházi kórokozók okozhattak.

Dean korábban azt állította, hogy a Spirit AeroSystems vezetése figyelmen kívül hagyta a Boeing 737 MAX gyártási hibáit. Perelni kezdett és panaszt tett a Szövetségi Légiközlekedési Hatóságnál is. A Spirit 2023 áprilisában elbocsátotta Deant, aki a Munkaügyi Minisztériumhoz fordult, és azt állította, hogy bosszúból rúgták ki, mert nyilvánosság elé állt a repülésbiztonsági aggályaival. Március közepén épp bírósági tárgyalása előtt találták holtan John Barnettet, a Boeing egy korábbi minőségellenőrét, aki nyilvánosságra hozta a repülőgépgyártó óriáscég belső hiányosságait, súlyos biztonsági szabálysértéseit.

John Barnett 32 évig dolgozott a Boeingnél, egészen 2017-es nyugdíjazásáig. A 62 éves férfi halála előtti napokban még tanúskodott a cég ellen indított perében, és épp egy újabb tárgyalásra készült, amikor március 9-én állítólag öngyilkos lett saját kocsijában.

Forrás

Hirmagazin.eu

ElőzőBékássy Szabolcs: új szabályok készülnek a telemedicinális egészségügyre vonatkozóan
KövetkezőBő két napra lezárják a Szabadság hidat
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza