Megvastagszik a felhőzet az ország felett és többfelé eső sőt még zivatar is előfordulhat.

Időjárási helyzet Európában:

Kontinensünk északnyugati felén nagyrészt nyugodt az időjárás a Brit-szigetek fölött lévő anticiklon hatására. Ezzel ellentétben Közép- és Dél-Európa fölött több, kisebb ciklon örvénylik, melyek többfelé felhős, csapadékos időjárást alakítanak ki.

A Kelet-európai-síkság fölötti légörvény nagy területen 30 mm körüli csapadékösszeget okoz, de a Balkán-félszigeten lehullik 20, néhol 40 mm-t meghaladó csapadékmennyiség.

Kontinensünk legmelegebb régiója a Kelet-európai-síkság keleti fele, valamint Portugália és Spanyolország, arrafelé 20 fok felett alakulnak a csúcsértékek

A következő napokban jelenleg még a hazánktól nyugatra, délnyugatra örvénylő ciklon lesz hatással időjárásunkra, emiatt felhősebbre és csapadékosra fordul az idő, ugyanakkor enyhébb léghullámok is érkeznek.

Várható időjárás az ország területén kedd éjfélig:

A Nyugat-Dunántúlon erősen felhős vagy borult marad az ég. Másutt főként délutántól növekszik és vastagszik meg a felhőzet. Csapadék kedd délelőtt még csak az északnyugati területeken fordulhat elő, majd délutántól egyre többfelé valószínű eső, zápor, néhol délnyugaton zivatar. Az északkeletire forduló szelet sokfelé kísérik élénk, helyenként erős lökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 21 fok között alakul, de a tartósan borongós Nyugat-Dunántúlon kicsivel 10 fok alatti értékeket is mérhetnek.

Forrás

Hirmagazin.eu

ElőzőRendőrnek adták ki magukat a rablók, az igazi rendőrök elfogták őket – képek, videók
KövetkezőA Kreml nem hagyta szó nélkül Andrzej Duda atomfegyveres nyilatkozatát
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza