A kegyelmi döntését hibásnak nevezte és bejelentette távozását a köztársasági elnöki posztról Novák Katalin.

Novák Katalin azt mondta: olyan kegyelmi döntést hozott, amely sokakban értetlenkedést és békétlenséget váltott ki. Érthetőnek nevezte, hogy ők magyarázatot várnak.

Azt hangsúlyozta, hogy áprilisban abban a hitben döntött, hogy az elítélt nem élt vissza a kiszolgáltatott gyerekekkel.

Elismerte, hogy hibázott, és közölte: lemond.

Szavaiból az is kiderült, hogy visszavonul a politikától.

Az államfő hivatalos katari programját megszakítva tért haza, hogy megtegye a bejelentést.

Az ellenzéki pártok és civil szervezetek napok óta tiltakoztak Novák Katalin kegyelmi döntése ellen, és az államfő lemondását követelték.

Pénteken több ezren tüntettek Sándor-palotánál Novák Katalin köztársasági elnök ellen, aki tavaly április 27-én kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesének. A férfit azért ítélte el jogerősen a bíróság, mert a pedofil igazgató áldozatainak az igazgatóra nézvést terhelő vallomásait akarta megváltoztattatni az áldozatokkal.

Novák Katalin lemondó beszéde

Forrás

Hirmagazin.eu

Előző„Kib*szottul sajnálom, hogy egy ilyen ótvar koncertet sikerült összedobnunk…
KövetkezőVarga Judit is lemondott és visszavonul
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza