A McKenzie gyógytorna világszerte elismert diagnosztikai és mechanikai terápiás módszer. Magába foglalja a mozgásszervi panaszok specifikus értékelését és egyénre szabott fizikoterápiás kezelését. Több mint 60 évvel ezelőtt fejlesztették ki Új-Zélandon, amelyet azóta is töretlen sikerrel alkalmaznak napi szinten.

A McKenzie gyógytorna Budaörs klinikáján is pozitív eredményeket ért el, sikeresen alkalmazva a gerinc-, és végtagproblémákkal küzdők kezelésében, ezzel gyakran megelőzve a műtétet. A módszer itt is három alapelv köré épül, ez a tünetek és mechanikai reakciók csoportosítása, a fájdalom központosítása és megszüntetése, és a megelőzés. A terápia egyesíti a személyre szabott gyakorlatok helyes elsajátítását, kitérve a testtartásra és napi tevékenységekre vonatkozó tanácsokat. Ezekkel a gyakorlatokkal és ajánlásokkal a páciens képes lesz hatékonyan kezelni és enyhíteni a tüneteket.

A klinika szakemberei a betegeket arra ösztönzi, hogy váljanak függetlenné, és tanulják meg, hogyan kezeljék magukat. Ha a betegek által végzett gyakorlatok nem elegendőek, azokat speciális technikákkal egészíti ki a gyógytornász. A McKenzie-módszer célja a tünetek központosítása, a porckorong áthelyezésével az ideg és a körülötte lévő szövetek dugulását oldja, így enyhíti a tüneteket, legyen az fájdalom, zsibbadás, feszültség, érzékszervi/motoros zavarok.

Melyek a MozgásKlinikán végzett McKenzie terápia előnyei?

A kezelést egy konkrét és megbízható vizsgálat előzi meg, amely megadja a szükséges információkat a személyre szabott kezelési program kidolgozásához. Biztonságosan és MRI nélkül is alkalmazható.

A terapeuta minden kezelés során figyelemmel kíséri a páciens mechanikai reakcióit, minden terápia alkalmával újra kivizsgálja a beteget, amely alapján az előző program folytatása vagy módosítása történik. Így a kezelés folyamatosan alkalmazkodik az adott személy állapotához, olyan testhelyzeteket és/vagy gyakorlatokat alkalmazva, amely a beteg számára a leghatékonyabb.

A betegek saját maguk is képesek lesznek kezelni a tüneteket!

A terápia egyedi jellege annak is köszönhető, hogy nem igényel napi találkozást, a programot a beteg egyedül, otthon is végezheti. A terápiás foglalkozások nem az előírt gyakorlatok sorozatának megismétléséből állnak, hanem ismételt vizsgálatból és a vizsgálat által jelzett mozgás/helyzet helyes elsajátításából.

Legfontosabb javallatok a terápia megkezdéséhez…

  • fájdalom a nyaki, mellkasi és ágyéki gerincben,
  • lumbágó,
  • porckorongsérv,
  • a gerinc degeneratív elváltozásai,
  • krónikus ideggyulladás.

Persze vannak ellenjavallatok is, ilyen lehet a gerinc előrehaladott instabilitása, traumája vagy csigolyatörés, fertőzés vagy rákos betegség. Az anamnézis során viszont a szakorvos minden részletre kitér, így biztonságosan vághatsz bele a kezelésbe!

ElőzőIngyenes klasszikus pasziánsz játékok a végtelen szórakozáshoz
KövetkezőSzakértő: lehet, hogy mégis fegyvereket szállított a Belgorod közelében lelőtt orosz Il-76-os
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza