Egykor az ostromlott vár fokára kitűzött zászlóval adták tudtára a világnak az ostromlók, hogy bevették az erődítményt. Ma az LMBTQPXYZSTB-mozgalom szivárványos zászlaját lengetik diadalittas alakok az egykori lengyel köztelevízió­ban, hirdetve a Varsóban lezajlott sorosista puccs diadalát. Igen, az idegen érdekeket képviselő lengyelellenes hazaáruló koalícióval az életellenes sátánizmus is hatalomra került, és késedelem nélkül nekilátott felszámolni a normalitást, miközben a Tusk-adminisztráció a legsötétebb Jaruzelski-diktatúra módszereit alkalmazva tiporja két lábbal a törvényt, börtönbe zárva ellenfeleit.

Nincs hová hátrálni, végre gátat kell vetni az egyre erőszakosabb LMBTQPXYZSTB-pusztításnak. Ideje egyszer s mindenkorra leszámolni a toleranciának hazudott önsorsrontással, a félrenéző engedmények politikájával, mert ez nem más, mint a magyar történelemből jól ismert szalámitaktika: mindig csak egy kicsivel akarnak többet, a folyamat vége pedig az aberráció totális diktatúrája lesz. 

Ki kell mondani, hogy a homoszexualitás nem emberi jogi kérdés, nem szabadságfok, nem beszélve az ilyen-olyan identitásoknak hazudott személyiségzavarokról. Az együttérző jó szándék nem válhat társadalmi öngyilkossággá.

Ami harminc éve csak a legelvetemültebb mély-SZDSZ-es asztaltársaságok beszédtémája volt, az húsz éve kimasírozott az utcákra, tíz éve rendszert építenek belőle, ma pedig már az utolsó bástyákat rohamozzák, és keresik a várat feladni hajlamos Hegedűs hadnagyokat. Így eshet meg például, hogy az egyik legkarakánabb hazai konzervatív internetes portálon a homoszexuális párok gyermek-örökbefogadása mellett ágáló propagandaszöveg jelenik meg. A portál szerkesztőinek becsületére legyen mondva, a kártékony írást még aznap levették az oldalról. Mégis megdöbbentő, hogy akad olyan, harcos jobboldali véleményvezérként vitézkedő szerző, aki szerint egy gyereknek sokkal jobb két egynemű emberrel élni, mint intézetben – mintha normális párok föl se merülhetnének lehetséges örökbefogadóként.

Egy neves amerikai szociológus, Paul Sullins 207 ezer fős, tehát reprezentatív mintavétellel végzett vizsgálatának sokkoló eredményéből kiderült, hogy 

a homoszexuális párok által nevelt gyermekek kétszer annyi érzelmi problémával küzdenek, mint a heteroszexuális párok gyermekei, s körükben nagyságrendekkel több a depresszió, a tanulási és magatartási zavar, az öngyilkossági gondolat, a droghasználat, nem utolsósorban a homoszexuális hajlam. Ennek fő oka nyilvánvalóan az, hogy az egyneműek kapcsolata jellemzően diszharmonikus és labilis, sokkal nagyobb arányban és rövidebb idő alatt bomlanak fel, mint a természetes heteroszexuális kapcsolatok. 

Egy gyermek számára ab ovo ártalmas ilyen közegben nevelkedni. Szerencsére a magyar törvények nem is teszik lehetővé az ilyen örökbefogadást, és bár a liberális propaganda időről időre diadalmasan beszámol egy-egy olyan homoszexuálisról, aki valamilyen trükkel kijátszotta a törvényt, ez kivétel, ami azt jelzi, hogy vannak még bezárandó kiskapuk. Egy gyermeknek apára és anyára van szüksége, a joggal visszaélőket pedig kiskorú veszélyeztetése miatt felelősségre kellene vonni, mert, miként Máté evangéliumában olvashatjuk, „jaj annak, aki botrányt okoz!”

Különösen akkor, ha a botránykeltés a Vatikánban történik. 

Valami résen keresztül beszivárgott a sátán füstje Isten templomába

 – írta le a megdöbbentő gondolatot a számos újítást bevezető, egyes körök által utólag liberális ideológiák igazolására is felhasznált II. Vatikáni Zsinatot levezénylő VI. Pál pápa 1972 nyarán. Ama füstből emelkedett elő a Szentszék Hittani Dikasztériuma által tavaly decemberben megjelentetett Fiducia supplicans, azaz a Könyörgő bizalom című állásfoglalás, amely egyfelől leszögezi, hogy házasság csak egy férfi és egy nő között köttethet, ugyanakkor megengedi a rendezetlen helyzetű párok, így a homoszexuális kapcsolatban élők megáldását. Csakhogy az áldás, amint azt a dikasztérium elődje, a Hittani Kongregáció 2021-ben még pontosan megállapította, azt fejezi ki, hogy Isten örömét leli a megáldott személyben vagy tárgyban. Ezért nem egészen három évvel ezelőtt a magas testület még úgy foglalt állást, hogy

egy homoszexuális párt nem lehet megáldani, mert Isten nem áldhatja meg a bűnt.

2023 decemberére azonban úgy tűnik, a Vatikánban is áttört a lobbi. Gomolyog a füst.

Ebből pedig zavar, csalódás, aggodalom, megosztottság keletkezett, a világ katolikus püspöki karainak jelentős része, ragaszkodva a krisztusi tanításhoz és a szenthagyományhoz, határozottan ellenzi és megtagadja az ilyen kapcsolatok megáldását. 

A Magyar Katolikus Püspöki Kar diplomatikus óvatossággal csupán kerülendőnek minősítette körlevelében az ilyen áldásokat, Székely János szombathelyi megyés püspök viszont felszólította egyházmegyéje papjait, hogy ne végezzenek ilyen áldásokat. A lengyel püspöki konferencia ugyanilyen értelemben adott ki nyilatkozatot.

Robert Sarah guineai bíboros, a vatikáni kúria Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció­jának 2014 és 2021 közötti prefektusa egyenesen eretnekségnek nevezte a Ferenc pápa által aláírt állásfoglalás vonatkozó passzusát. Tomas Peta asztanai érsek és segédpüspöke, a neves teológus, hitszónok, Athanasius Schneider nyilatkozatukban úgy fogalmaztak, hogy megtévesztés és gonoszság rejlik a rendezetlen helyzetű és az egynemű párok megáldásában, ezért megtiltották egyházmegyéjük papjainak az efféle gesztusokat.

Hector Aguer, az argentínai La Plata emeritus érseke kijelentette, hogy a Fiducia supplicansnak nem szabad engedelmeskedni, 

Gerhard Müller német bíboros, a Hittani Dikasztérium 2012 és 2017 közötti prefektusa szerint a teremtés rendjének ellenszegülő valóság megáldása istenkáromlás és szentségtörés, és ez a folyamat olyan abszurd helyzetekhez vezethet, hogy végül akár egy abortuszklinika vagy maffiacsoport megáldása is lehetségessé válik. 

Müller bíboros már 2022-ben úgy vélekedett, hogy egyesek olyan egyházról álmodnak, amelynek semmi köze a katolikus hithez, és végső soron meg akarják semmisíteni a katolikus egyházat.

Carlo Maria Vigano érsek, a Szentszék 2011 és 2016 közötti, XVI. Benedek pápa által kinevezett washingtoni nunciusa még keményebben fogalmaz: 

Az egykori Szent Officium Dikasztériumnak átkeresztelt paródiája által a közelmúltban kiadott eszement deklarációs nyilatkozat határozottan lerántja a leplet a bergogliói hierarchia képmutató megtévesztéséről, annak mutatva be ezeket a hamis pásztorokat, amik: a sátán és lelkes szövetségeseinek szolgái, kezdve a Péter trónját bitorló pusztító utálatossággal.

Mint látható tehát, a decemberi vatikáni állásfoglalás szomorú mérföldkőnek tekinthető, hiszen csak zűrzavart és megosztottságot, vagyis botrányt hozott. Ugyanakkor, mint Barsi Balázs atya, a nagy teológus-hitszónok ferences szerzetes mondja, Isten ezt is felhasználja a maga nagy műve munkálására, a bajt ugyanis már nem lehet szőnyeg alá söpörni. Ezért ideje van a krisztusi tanításban való szilárd állhatatosságnak és a tántoríthatatlan imahadjáratnak, hogy a meghasonlást megerősödő megújulás kövesse.

Borítókép: illusztráció (Fotó: AFP/Michal Cizek)

Forrás

HIRMAGAZIN.EU

ElőzőA kutyákkal nincs gond – a gyengébb minőségű jutalomfalatok is motiválják őket..
KövetkezőElfogadta az EP a magyar jogállamisággal kapcsolatos állásfoglalást, felszólítások is vannak benne
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza