A lakás felújítása alkalmával érdemes alaposan megfontolni, hogy milyen alapanyagokkal, valamint eljárással dolgozik, ugyanis az eredmény éveken át okozhat örömet vagy éppen bosszúságot. A vinyl padló lerakása népszerűvé vált az elmúlt időszakban, de jobb nem elkapkodni. A PVC-ből készült, üvegszállal megerősített, majd dekorfóliával és koptatóréteggel fedett termékek széles kínálatban állnak rendelkezésre, legyen szó fa, kő vagy egyéb mintákról. Víz- és kopásállósága révén bárhol helyet kaphat és még a padlófűtés sem fogja zavarni a jelenlétét. A vele való munka szinte ugyanúgy történik, mint a szalagparketta lerakása. A célirányos szakértői vagy éppen saját kezű kivitelezés során pedig valódi otthon születik.

 Vinyl padló lerakása többféle módszerrel

A vinyl padló lerakása alapvetően ragasztással vagy egyszerű klikkeléssel, úgymond szárazon történhet. Mindkét eljárásnak megvan a maga előnye. Amire mindig fontos figyelni, az a teljesen egyenletes és tiszta felszín kiképzése. A ragasztó használata tartósabb eredményt hoz magával, ezért, ha rendszeresen követni kívánja a trendeket és pár évente cserélni a padlót, akkor jobb mellőzni ezt az eljárást. Az elemek egymásba pattintása könnyű, amivel bárki elboldogul némi gyakorlatot követően. Párazáró fólia és a lépészajokat csökkentő alátét sem mellőzhető a vinyl padló lerakása során, legalábbis az összeilleszthető változatoknál.

 Szalagparketta lerakása gyorsan és egyszerűen

Az egyre felkapottabb laminált lapokkal szemben a szalagparketta lerakása alkalmával olyan termékkel dolgozhat, amiknek a felső rétege valódi fa, így az időnként csiszolással felújítható. Különféle stílusok között lehet válogatni, viszont a természetes alapanyagból fakadóan nedvességgel terhelt környezetben nem ajánlott a szalagparketta lerakása. Az eljárás szinte megegyezik a vinyl padló fektetésével. Lehet ragasztani vagy klikkelni. A falaknál érdemes legalább 5 mm-es tágulási hézagot hagyni, amit a szegőléc fog eltakarni. A szalagparketta lerakása csak 24 órás akklimatizálás után kezdődhet. A vágása egyszerűen toló-, dekopír- vagy asztali körfűrésszel végezhető. Ragadjon szerszámot és tegyen a kényelmes otthona megszületéséért!

ElőzőOdafigyeléssel sikeres lehet a pórázra szoktatás
KövetkezőKöltözik a TRACKWOOD
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza