Az orosz hadsereg fegyveres erői folytatják offenzívájukat Kupjanszk irányában – jelentette ki október 21-én, szombaton Szergej Krivonosz, az ukrán hadsereg nyugalmazott vezérőrnagya a „Direct” ukrán televíziós csatornának adott interjújában.

Krivonosz szerint az orosz hadműveletek fő irányain komoly harcok folynak.

„Ami a kupjanszki irányt illeti, az ellenség aktívan nyomul előre” – magyarázta.

KRIVONOSZ HOZZÁTETTE, HOGY AZ OROSZ FEGYVERES ERŐK ELEGENDŐ ERŐFORRÁSSAL RENDELKEZNEK AHHOZ, HOGY FOLYTASSÁK A HARCOT.

Menekülő civilek az Oskil folyón átívelő hídon, a frontvonalbeli Kupjanszk városában.FORRÁS: AFP/YASUYOSHI CHIBA

Október 10-én Vaszil Dandykin orosz katonai szakértő az Izvesztyija című lapnak elmondta, hogy a kupjanszki irány stratégiailag nagyon fontos az orosz erők számára. Szerinte az orosz siker az ukrajnai Harkovi területtel határos orosz Belgorodi régió biztonságát garantálhatja, és bővítheti a lehetőségeket a Donbasz felszabadítására irányuló további műveletekhez.

A DONBASSZ VÉDELMÉT CÉLZÓ „KÜLÖNLEGES KATONAI MŰVELET”, AMELYNEK MEGKEZDÉSÉT AZ OROSZ ELNÖK 2022. FEBRUÁR 24-ÉN JELENTETTE BE, JELENLEG IS TART.

A döntést annak fényében hozták meg, hogy az ukrán hadsereg ágyúzása miatt súlyosbodott a helyzet a térségben – írja az iz.ru.

Forrás

SKYTING MAGAZIN

ElőzőÍgy táncolt súlyos sérülése után Sydney van den Bosch – videó
KövetkezőItt van Izrael drámai bejelentése: új, véres fejezet nyílik a háborúban
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza