A labdarúgó Eb-selejtezők 7. fordulójában szombaton hét mérkőzést rendeznek, és a nap rangadója egyértelműen a Magyarország–Szerbia találkozó, hiszen a telt házas Puskás Arénában a G csoport első helyezettjeként a másodikat fogadjuk. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) Szoboszlai Dominik és Dusan Tadics „párharcaként” vezeti fel a meccset.

Ám mielőtt a magyar–szerb meccsről és Szoboszlai Dominikről szólnánk, említsük meg, hogy az Eb-selejtezőkön pénteken a francia, a portugál és a belga válogatott is biztosította részvételét a jövő nyári, németországi labdarúgó Európa-bajnokságon. A B csoportban a hollandokat idegenben legyőző francia válogatottban Ibrahima Konaté végig pályán volt, a J csoportban a portugál válogatottba, amely hazai pályán 3-2-re nyert a szlovákok ellen, pedig Diogo Jota a 87. percben állt be. De említsük meg azt is, hogy a B csoportban a görögök idegenben 2-0-ra győztek az írek otthonában, és az első találat előtt a meccset végigjátszó Konsztandínosz Cimíkasz adta a gólpasszt. S hogy mi köti  össze a három játékost? Mindannyian a Liverpool futballistái, és klubjuk mindegyiküknek külön gratulált a Twitter-oldalán.

Twitter

Twitter

Virgil van Dijknek nem lehetett gratulálni, a védő ugyanis részese volt a holland blamának… A sérült Cody Gakpo nem volt a holland keretben. Összességében mindenesetre a Vörösek játékosai jó napot zártak, és bízunk abban, hogy ma Szoboszlai Dominik is folytatja a sort. S ha Marco Rossi csapatának a szerbek után kedden idegenben a litvánokat is sikerülne legyőznie, akkor a Liverpool a magyar légiósának is gratulálhatna ahhoz, hogy kijutott az Európa-bajnokságra.

Szoboszlai vagy Tadics?

Egyelőre persze csak a ma esti mérkőzésre figyelünk, amelyet az Európai Labdarúgó-szövetség a Twitter-oldalán két tízes, Szoboszlai Dominik és Dusan Tadics „párharcaként” vezeti fel. A mértékadó Transfermarkt a napokban hetvenmillió euróra emelte Szoboszlai értékét, ez ugyanannyi, mint a szerbek legértékesebb játékosa, Dusan Vlahovics értéke, a Juventus támadója azonban sérülés miatt nem lép pályára a Puskás Arénában. Így déli szomszédunknál most Szergej Milinkovics-Szavics a legértékesebb ötvenmillió euróval. A 28 éves középpályás Szaúd-Arábiában az al-Hilal játékosa, a legutóbbi fordulóban csapata 3-0-s győzelméből két góllal vette ki a részét. És az első találata előtt Alekszandr Mitrovics (28 millió) adta a gólpasszt, rá is figyelnünk kell. A már 34 éves Tadics (Fenerbahce) értéke amúgy már csak 5,5 millió euró – az Ajaxnál volt 25 millió is –, de nagy hiba lenne ez alapján megítélni.

Eb-selejtezők, 7. forduló, mai műsor

C csoport
15.00: Ukrajna–Észak-Macedónia, Prága (Tv: Spíler1)
20.45: Olaszország–Málta, Bari (Tv: Spíler2)

G csoport
18.00: Bulgária–Litvánia, Szófia (Tv: Spíler2)
20.45: Magyarország–Szerbia, Puskás Aréna (Tv: M4 Sport)

Videó

H csoport
15.00: Észak-Írország–San Marino, Belfast (Tv: Spíler2)
18.00: Szlovénia–Finnország, Ljubljana (Tv: Spíler1)
20.45: Dánia–Kazahsztán, Koppenhága (Tv: Spíler1)

YouTube-videó

Borítókép: Tadics és Szoboszlai, a két tízes (Forrás: Twitter/UEFA EURO 2024)

Forrás

SKYTING MAGAZIN

ElőzőBombariadó: kiürítették és lezárták a Louvre-t
KövetkezőBrüsszeli pénzek juthattak a Hamászhoz – videó
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza